Soctīklos diskutē par vakcinācijas sistēmas bardaku Latvijā

tautaruna.lv 29.aprīlis 2021, 17:30
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Latvijas iedzīvotājas ieraksts mikroblogošanas vietnē Twitter izraisījis diskusiju citu lietotāju starpā par to, cik nepilnīga un neskaidra ir izveidotā sistēma, lai vakcinētos pret Covid-19.
Ieraksta autore min, ka, lai gan prioritārā grupa, kurā viņa iekļauta, vēl nav atvērta vakcinēšanai, sievietei izdevies pieteikties vakcīnai.

"Ieeju manavakcina.lv, mana grupa nav atvērta, pierakstīties nevar. Ok, gaidīšu. Netīšām ieraugu twitter, ka ir numurs 67799977, kurā var pierakstīties. Provēs. Ir, pieraksts uz konkrētu laiku un vietu jau nākamnedēļ. Kaut kādas bada spēles, kurš izveicīgāks, tas tiek," viņa raksta.

Vēlāk viņa precizē: "Vakcinācijas birojs ziņo, ka šī iespēja slēgta. Kā noprotu, tādai nemaz nevajadzēja būt, bet mēs jau esam pieraduši, vai ne?"

Tikmēr komentāros cilvēki norāda uz sistēmas nepilnībām, rakstot, ka tie, kuri meklē, iespēju atrod.

"Mamma čerez kaut ko uzzināja, ka Ventspilī ir pfizer. Dabūja gan pati, gan bērni, gan draugi. Viņai uzreiz ieslēdzās "menedžera" ģēla:) Kad vairs tur nevarēja, zvanīja citur," teikts kādā komentārā.

"Nu tādā valstī dzīvojam. VISI iesaistītie par grupu atvēršanu no 03.05. nevis 10.05. vai maija vidu uzzināja vakarā no tvitera vai panorāmas. tagad visi skrien kā nu var un māk..."

"Kā lai šādā vidē noorientējās cilvēki bez interneta, kas skatās Krievijas TV? Ja mērķis ir pūļa imunitāte, ar vispārējām sarunām un ķeksīšmērķa rosību būs par īsu."

Kā ziņots, visu iedzīvotāju vakcināciju bez prioritāro grupu dalījuma tomēr sāks no 3.maija.

Sākotnēji visu sabiedrības locekļu vakcināciju pret Covid-19 bez prioritāro grupu dalījuma bija plānots sākt ne vēlāk kā 10.maijā, tomēr diskusijās tika nolemts, ka šādu soli varētu spert jau ātrāk.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) žurnālistiem pavēstīja, ka šādā gadījumā no 3.maija cilvēki varēs ieiet "manavakcina.lv" un pieteikties vakcīnai. Attiecīgi, no 3.maija jebkuram iedzīvotājam no 16 gadu vecuma būs iespēja pieteikties uz attiecīgo brīvo vietu "manavakcina.lv". Pēc ministra vārdiem, tādējādi arī zūd līdzšinējā prioritārā secība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas