Ko pazīstami uzņēmēji un personības saka par terašu atvēršanu?

tautaruna.lv 29.aprīlis 2021, 13:45
 
Kaspars Krafts/F64
Jau vēstīts, ka Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, kas no 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem atļauj ēdināt ārtelpās atbilstoši valdības noteiktām epidemioloģiskās drošības prasībām. Par šo lēmumu viedokli pauduši arī sabiedībā atpazīstami uzņēmēji un personības.

"Pēc Saeimas balsojuma par terasēm Saeimai būtu jāatlaiž valdība vai valdībai pašai jāatkāpjas. Es ne par nozarei labvēlīgo balsojumu kā tādu, bet par koalīciju un lietu kārtību politikā," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta uzņēmēja Linda Mūrniece.

"Oooo, veselais saprāts guvis virsroku - pēc nedēļas svaigā gaisā atkal varēs ēst/dzert ne tikai uz soliņa, bet arī pie galdiņa," uzskata sporta žurnālists Lauris Lizbovskis.

"Labs sākums vasarai - no 7. maija terases vaļā," raksta dīdžejs Kārlis Ķilkuts.

Uzņēmējs un Bāru asociācijas valdes loceklis Arnis Bikšus kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas", vēl pirms Saeimas lēmuma paziņošanas, pauda, ka, ja tas tiks pieņemts, tas būs "vēsturisks un atvieglojošs", taču piemetina, ka tāpat ēdināšanas uzņēmumu īpašniekiem būs jāievēro ļoti daudz noteikumu, lai terases varētu darboties.

"Kafejnīcām/restorāniem ar āra terasēm būtu jāievieš pieraksts, tuvākajiem mēnešiem viss būs pilns," sociālajos tīklos raksta Jelgavas domes deputāts Roberts Šlegelmilhs (VL-TB/LNNK).

Kā ziņots, no Saeimas lēmuma izriet, ka no 7.maija sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem būs atļauts, ievērojot Ministru kabineta noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumiem, sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus ārtelpās.

Taču atkarībā no epidemioloģiskās situācijas Ministru kabinets varēs pieņemt lēmumu uz noteiktu laiku apturēt šo pakalpojumu sniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas