Sievete Mežotnē pastāsta, cik briesmīgos apstākļos nākas dzīvot

tautaruna.lv 29.aprīlis 2021, 19:29
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Zaiga no Garozas ciema jau vairākus gadus cenšas uzvarēt kaujā ar nekaunīgajiem ciemiņiem baložiem, kuri apsēduši viņas īpašumu. Jau ilgu laiku augšējā stāva kaimiņienes dzīvoklī svilpo vējš, tāpēc putni izlēma pārcelties uz dzīvi balkonā. Sievietes pacietības mērs nu ir pilns, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Naktīs sieviete vairs nespēj ne acu aizvērt, jo nepārtraukti dzird baložu dūdošanu. Arī logu Zaigai ir problemātiski atvērt, jo jūtama mēslu smaka. Savukārt lietainās dienās gar logiem notek putnu izkārnījumi. Tā kā dzīvoklī ir radušās plaisas, netīrais ūdens pil arī uz grīdas.

Zaiga ir teju izstudējusi visu internetu, lai atrastu veidu, kā pieveikt karu ar baložiem. Viņa pat virs balkona izveidojusi jumtu, taču tas no putnu mēslu smaguma ielūza. Pašlaik sieviete balkonā ir sanesusi skujas, lai cīnītos ar mēslu un spalvu kaudzēm, bet arī tas nav risinājums.

"Bieži man balkonā iekrīt mirušie baloži, kurus man nākas savākt. Pie viņas balkona griestiem karājas veci putnu spārni. Mēs ar dēliem jau tīrījām viņas balkonu, trīs stundas nesu tos mēslus ārā, kuri bija pilni ar tārpiem," stāsta Zaiga.

Ir neskaitāmas reizes runāts ar kaimiņieni, taču neveiksmīgi. Izdevies iegūt augšējā stāva dzīvokļa atslēgu, par saviem līdzekļiem ierīkoja sietu, taču arī ar to baloži ir tikuši galā.

Gluži kā cīņa ar vējdzirnavām, jo baloži nemaz nedomā piekāpties. Zaiga vērsās pēc palīdzības pie dažādām instancēm, taču neviens neuzņemas atbildību par savvaļas putniem, arī pašvaldība ir bezspēcīga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas