VIDEO: Bābelītes ezera apmeklētājus mulsina kāda ceļa zīme

tautaruna.lv 3.aprīlis 2021, 14:22
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Atnākot pavasarim, rīdzinieki iecienījuši atpūsties pie dabas, īpaši Bābelītes ezera tuvumā. Līdz ar siltāka laika iestāšanos, teritorijā parādījusies kāda aizdomīga ceļa zīme. Atpūtniekam šķiet, ka tā uzstādīta nelikumīgi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Pirms Bābelītes ezera ir uzstādīta ceļa zīme “Iebraukt aizliegts”. Apskatot šo zīmi, konstatēju, ka ceļa zīmes attēls ir izvietot pa virsu ceļa zīmei “Gājēju un velosipēdistu ceļš”, izmantojot plēvi!" pauž atpūtnieks.

Ceļazīme uzstādīta oficiālās peldvietas pusē, kur atpūtnieki arī visbiežāk vēlas atstāt savas automašīnas. Dabas baudītāji ir kategotiski pret automašīnām ezera teritorijā, tomēr uzstādīto ceļa zīmi gan uzskata par kāda vietējā iedzīvotāja radošo izpausmi, piekrītot, ka tā ir mulsinoša un liek prātot, vai maz ir saskaņota un vērā ņemama.

Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka ikviens var vērsties domē ar iesniegumu, lūdzot izskatīt iespēju, uzstādīt kādu ceļa zīmi, nodarboties ar pašdarbību gan ir aizliegts.

“Latvijas valsts ceļu” pārstāve Anna Kononova sniedz plašāku informāciju par konkrēto ceļa zīmi.

"Šīs zīmes izvietošana nav saskaņota ar “Latvijas valsts ceļiem” un tiek klasificeta kā patvaļīga. Jānorāda, ka šī zīme, kas atgādina ceļa zīmi ”Iebraukt aizliegts”, nav uzskatāma par ceļa zīmi, jo tā ir izgatavota neatbilstoši Latvijas valsts standarta ”Ceļa zīmes” prasībām. Šajā gadījumā zīmei ir informatīvs raksturs, un autovadītāji to var neņemt vērā (lai gan jāsaprot, ka peldvieta nav domāta automašīnu novietošanai)."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas