Rīdzinieks ziņo par dronu, kas novēro iedzīvotājus

tautaruna.lv 25.marts 2021, 19:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Andrejs dzīvo vienā no Rīgas mikrorajoniem. Viņš norāda, ka pie viņa dzīvokļa logiem regulāri novērojams bezpilota lidaparāts. Rīdzinieks ir pārliecināts, ka šādā veidā tiek iegūta informācija par dzīvoklī esošajām mantām, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Andrejs norāda, ka Valsts policijai nav zvanījis, jo nezina, kādu informāciju likumsargiem sniegt. Viņam nav zināms ne cilvēks, kurš vada bezpilota lidaparāta, ne viņa atrašanās vieta, ne drona numurs.

"Drona lidojuma trajektorija ir lineāra - paralēli dzīvokļu logiem. Arī pie mana loga tas uzkavējas pāris minūtes, un ir skaidri redzams, ka notiek filmēšana. Loģiski, ka eju uzreiz uz citu istabu, bet, manuprāt, tas problēmu neatrisina. Atkarībā no redzamības, šā drona rīcībā tagad ir informācija par mantām manā dzīvoklī utt.

Mana pirmā reakcija - jāzvana policijai, bet tad saprotu, ka man nav absolūti nekādas informācijas, ko sniegt. Es taču nezinu ne drona numuru, ne kaimiņu, kura hobijs tas ir. Absolūti nesaprotu, kā pasargāt savas privātuma tiesības. Vai varbūt tādu īsti nav šajā laikmetā? Un, ja tev ir logi ar caurspīdīgu stiklu, pats vien esi atbildīgs par to, ka jebkurš drons var nofilmēt jebko tavā dzīvoklī? Tostarp tevi pašu?" skaidro Andrejs.

Ja pie saviem logiem regulāri pamanāt bezpilota lidaparātu, Valsts policija aicina vērsties pie likumsargiem. Pirms tam gan būtu vēlams lidaparātu nofotografēt, lai būtu iespējams vēlāk to identificēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:25

Jaunākās diskusijas