Ārsts skaidro, vai ir kāda kaite, ar kuru nedrīkst vakcinēties

tautaruna.lv 25.marts 2021, 15:12
 
Vladislavs Proškins/F64
Kardiologs Andrejs Ērglis kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas" skaidro, vai ir kāda slimība, vai alerģija, ar kurām nedrīkst vakcinēties.

Ērglis norāda, ka vakcinējoties ārstam ir jāatklāj, vai iepriekš ir bijušas smagas alerģiskās reakcijas.

"Ja tādas ir bijušas cilvēka dzīvē, tad tās ir obligāti jāpasaka un tad tas ir pārdomājams jautājums, kādā veidā ar to tikt galā," norāda Ērglis.

Viņš atklāj, ka arī speciālisti diskutē par potēšanas procesu cilvēkiem, kuriem bijuši ārkārtīgi smagas alerģiskās reakcijas un viņi atrodas riska grupā. Ērglis norāda, ka šādos gadījumos, iespējams, vakcinācija jāveic slimnīcā.

Taču ārsts akcentē, ka šādu gadījumu ir ļoti maz. Ērglis uzsver, ka cilvēkiem ar nopietnām kaitēm ir jāvakcinējas, jo no Covid-19 lielākoties cieš tie, kuriem ir blakus saslimšanas.

Jau vēstīts, ka nedēļā no 15. līdz 21.martam saņemti 49 ziņojumi par blakusparādībām pēc vakcinēšanas pret Covid-19, liecina otrdien Ministru kabineta sēdei iesniegtais vakcinācijas projekta gaitas ziņojums.

No visiem saņemtajiem 32 ziņojumi bijuši par mazāk būtiskām blakusparādībām, bet 17 - par būtiskām blakus parādībām. Pagājušajā nedēļā saņemts par 20% mazāk ziņojumu, salīdzinot ar nedēļu pirms tam, kas saistīts ar pauzi vakcinēšanas procesā.

Kopš vakcinācijas sākšanas zināms par sešiem nāves gadījumiem trīs līdz 17 dienu laikā pēc vakcinācijas. Mirušās personas bijušas vecumā no 60 līdz 89 gadiem. Ziņojumā pausts, ka nevienā no šiem gadījumiem nav konstatēta cēloņsakarība ar vakcināciju. Divos no sešiem gadījumiem turpina vērtēt cēloņsakarību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas