Bezdarbniece par NVA: Latvija var iztikt bez šīs iestādes

tautaruna.lv 25.marts 2021, 20:42
 
Vladislavs Proškins/F64
Sieviete, kas jau pusgadu ir bezdarbniece, ir sašutusi par Nodarbinātības Valsts Aģentūras (NVA) attieksmi.
Darba meklētāja portālā "sudzibas.lv" raksta, ka viņai nācās saskarties ar pazemojumiem un rupju attieksmi.

Nodarbinātības aģentes ir ļoti neprofesionālas (ne visas) un neprot strādāt ar klientu. Cilvēkam, kurš jau tā ir izmisumā dēļ bezdarba un niecīgajiem pabalstiem, saņem papildus pazemojumus un rupju attieksmi. Nekāda palīdzība darba atrašanā netiek sniegta. Telefona sarunā tiek piedāvātas vakances, kuras jau tāpat ir redzamas NVA un vakanču portālā un pieteikums sen nosūtīts. Es atvainojos, bet par to viņām maksā algu? Es uzskatu, ka Latvija var mierīgi iztikt bez šīs iestādes, atsevišķus pakalpojumos pievienojot sociālajam dienestam, piemēram, atmaksu par kursu apguvi, atbalstu cilvēkiem ar atkarībām, invaliditāti utt. Esmu 6 mēnešus bez darba un atsakos no jebkādas turpmākas sadarbības ar šo iestādi, nevēlos būt kārtējais klients pār kuru nogrūst savu neapmierinātību," viņa raksta.

Tikmēr komentāros arī citi cilvēki neslēpa kritiku par NVA darbu.

"Sen jau skaidrs, ka šī ir pēdējā vieta, kur var griezties darba meklējumos," teikts kādā komentārā.

"NVA tikai reģistrē bezdarbniekus. Pie tam ļoti bieži ar pārkāpumiem. Paši bijam pārsūdzējuši vairākus viņu lēmumus par nepareizu bezdarbnieka reģistrācijas datumu (kas ietekmēja pabalsta aprēķinu/apmēru)," raksta vēl kāds.

Tikmēr, kā ziņots, Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad februāra beigās bija 9,1%, kas salīdzinājumā ar janvāra beigām ir par 0,3 procentpunktiem vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Vienlaikus statistikas pārvaldē atzīmēja, ka Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis februārī palielinājies par 0,2 procentpunktiem, mēneša beigās sasniedzot 8,2%.

Statistikas pārvaldē arī norādīja, ka salīdzinājumā ar 2020.gada februāri faktiskā bezdarba līmenis pieaudzis par 1,5 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā palielinājies par 1,9 procentpunktiem.

2021.gada februārī Latvijā bija 87,5 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par 3,4 tūkstošiem vairāk nekā janvārī un par 13,6 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā 2020.gadā.

Pēdējo 11 mēnešu laikā kopš pirmās ārkārtējās situācijas izsludināšanas salīdzinājumā ar 2020.gada marta faktiskā bezdarba datiem bezdarbnieku skaits pieaudzis par 10,9 tūkstošiem, bet kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020.gada novembrī - par 12,8 tūkstošiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas