Dumpis par Covid-19: Man katru dienu saka, ka vairs nevar izturēt

tautaruna.lv 25.marts 2021, 9:20
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis ierakstā mikroblogošanas vietnē Twitter, komentējot notiekošo ap Covid-19, aicina visus vēl mazliet paciesties.
Kā atklāj Dumpis, viņam katru dienu kāds pasaka, ka vairs nevar šo situāciju izturēt.

"Man katru dienu kāds saka, ka vairs nevar izturēt. Tiem, kuri tic, ka SARS Cov2 vīruss pastāv, jau īsti nav alternatīvas. Nedrīkst pieļaut saslimstības pieaugumu, līdz katrs, kurš to vēlas, dabū savu vakcīnu. Tas ir reāls tuvākais mērķis. Uz to ir jāiet vienoti un jāpaciešas," raksta Dumpis.

Tikmēr komentāros cilvēkiem ir dažādi viedokļi.

Daļa Twitter lietotāju skeptiski uztver Dumpja pausto.

"Uga? Jūs kopensēsiet zaudējumus uzņēmumiem, kuri ir gandrīz bankrotējuši, kuriem praktiski Jūsu izdomājumu un absurdo ierobežojumu dēļ vairs nav ienākumu? Kauns nav veikt eksperimentus un sabiedrībai melot?" teikts kādā komentārā.

Tāpat komentētāji raksta, ka pacietību zaudē arī tādēļ, redzot, cik vāji tiek organizēts vakcinēšanas process Latvijā.

""Līdz katrs, kurš to vēlas, dabū savu vakcīnu" ņemot vērā mūsu ierēdņu līdzšinējas organizatoriskās spējas, vai Jums neliekas, ka šis apgalvojums izklausās, maigi sakot, smieklīgi?" teikts kādā komentārā.

"Ņemot vērā, ka arvien vairāk kļūst to, kuri uzspļaus noteikumiem, ja vēl to nav izdarījuši, bet vakcīnas ir tāls, nepiepildīts sapnis, man kļūst arvien grūtāk apvaldīt sevī vēlmi iet sabučoties ar tiem, kuri "dzīvo ar pilnu krūti" un SARS-CoV-2, jo ar tādiem vakcinēšanas tempiem gan paslimot paspēšu, gan tie daži nosacītās imunitātes mēneši jautrāk paies zinot, ka pāris mēnešus pēc tam būs arī vakcīna. Ja ne tas pilsoniskā apziņa, kas saka, ka valsts resursus tērēt nav pareizi, bet valsts vienmēr drīkst tērēt manus!" raksta vēl kāds Twitter lietotājs.

Vēl kāds piebilst: "Tur ir kļūda, ka "nav alternatīvas". Es ticu, ka SARS Cov2 pastāv, esmu vakcinējies, ievēroju drošības pasākumus, taču LV ierobežojumu politika man nu nekādi nav skaidra. Nav tikai melns un balts. Nav tikai 2 kategorijas - Kovididioti un Lohdauņi..."

Tikmēr, kā vēstījām, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) ir "visa ticība", ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Veselības ministrija (VM) paveiks nepieciešamos darbus masu vakcinācijas kapacitātes nodrošināšanai.

Valdības vadītājs atzīmēja, ka ir apmēram pusotra nedēļa līdz 1.aprīlim, kad ir jābūt gatavai masu vakcinēšanas kapacitātei un spējai. "Šķiet, vēl ir ceļš ejams, bet man ir visa ticībai Pavļuta kungam un Veselības ministrijai, ka viņi šo darbu līdz galam arī veiks," uzsvēra Kariņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas