Pircējs sašutis: Veikala apsargs nesaprot latviešu valodu!

tautaruna.lv 20.marts 2021, 10:11
 
Ilustratīvs attēls / Dmitrijs Suļžics /F64
Kāds pircējs vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), sūdzoties par kāda lielveikala apsarga valodas un komunikācijas prasmēm.
Kā atklāj pircējs, veikala apsrags ar viņu centās sazināties tikai krievu valodā, jo, kā izrādījās, nerunā latviski.

“Vēlētos sūdzēties par veikala “PROMO cash&carry”, kas atrodas pie T/C “Domina, darbinieku jeb apsargu.

Šodien ap 17:50 ierados veikalā, paņēmu ratus un gāju iekšā, bet veikala apsargs, kurš jau bija gados, sāka man kaut ko krieviski teikt, bet es nesapratu, jo neprotu krievu valodu. Vairākas reizes veikala apsargs mēģināja man kaut ko pateikt krieviski, līdz šī veikala apsargs, parādīja ar pirkstiem, ka pie ieejas atrodas vienreizlietojamie cimdi. Uzreiz sapratu, ka jāuzvelk cimdi. Tad apsargam jautāju, vai vispār saprot latviešu valodu, bet šis atbildēja, ka nesaprot.

Jautājums, vai tiešām Latvijas veikalos nevajadzētu saprast un runāt latviešu valodā? Un šī nav pirmā reize, kad kāds darbinieks nesaprot latviešu valodu!” raksta pircējs.

Jāpiebilst, ka šī sūdzība izraisīja karstas debates komentāros. Lielākā daļa komentētāju gan pauda līdzīgu uzskatu. Proti, cilvēkam vismaz sarunvalodas līmenī jāzina tās valsts, kurā viņš dzīvo, valoda.

"Apsargam arī tā (latviesu valoda - red.piez.) jāzina, strādājot šādā sfērā! Es krievu valodu iemācījos septiņu gadu vecumā - daudz draugu krievvalodīgo! Bet zinu arī cilvēkus, kas visu mūžu dzīvo Latvijā un tik vien kā sasveicināties māk - tas jau dara kaunu tikai viņam, manuprāt!" teikts kādā komentārā.

Vēl kāds raksta: "Nu redz, tas arī ir tas iemesls kāpēc šeit ir jārunā latviski, jo citur to nedarīs. Tieši tāpat Krievijā neviens ar mani nerunās, ja es centīšos runāt latviski. Ir tikai normāli, ka māki tās valsts valodu, kurā dzīvo."

Jāpiebilst, ka cilvēki ik pa laikam sūdzas par apsargu rīcību lielveikalos. Piemēram, pirms kāda laika rakstījām, ka kāda sieviete bijusi neizpratnē, kā atļāvies rīkoties apsargs veikalā Ogrē.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas