Eksperti apgāž Harija un Meganas apgalvojumus, ka dēlam liegts tituls rasisma dēļ

tautaruna.lv 20.marts 2021, 17:40
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Megana Mārkla intervijā Oprai Vinfrijai apgalvoja, ka sarunās par karalisko titulu viņas un prinča Harija dēlam Ārčijam pieminēts ādas krāsas jautājums. Tikmēr eksperti norāda, ka titula nepiešķiršanai ir konstitucionāls iemesls, raksta "Mirror".

Eksperti norāda, ka Meganas apgalvojumi par dēla ādas krāsu ir "maldinoši".

Megana intervijā stāstīja, ka grūtniecības laikā bijušas runas, ka dēlam netikšot piešķirta aizsardzība vai karaliskais tituls un izskanējušas bažas par to "cik tumša varētu būt viņa ādas krāsa".

Daudzi karaļnama eksperti norāda, ka arī princeses Eiženijas dēlam nav karaliskā titula, jo to nosaka atrašanās pēctecības līnijā uz troni. Eksperti uzsver, ka Meganai tas bija jāzina, par princi Hariju nemaz nerunājot.

"Es domāju, ka bija nepareizi visu jaukt kopā un teikt, ka Ārčijs nekļūs par princi savas ādas krāsas dēļ. Es domāju, ka tā ir maldināšana," norāda eksperte.

Tikmēr karaļnama biogrāfs Hugo Vikers norāda, ka nesaprot Meganas komentārus par aizsardzības nodrošināšanu mazulim, kamēr tas ir viņa vecāku pienākums. Turklāt princim Harijam bija nodrošināta pietiekami liela aizsardzība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas