Mūrniece pamatīgi kritizē "airBaltic" šefa Gausa teikto

tautaruna.lv 22.februāris 2021, 14:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Bijusī iekšlietu ministre un tagadējā "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece asi kritizējusi Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" vadītāja Martina Gausa izteikumus LTV raidījumam “de facto”.

Kā vēstīja raidījums, skaidrs, ka Covid-19 krīzes gadā valsts naudu visiem dalīja ar krietni vieglāku roku. Taču līdzšinējais atbalsts “airBaltic” uz kopējā fona izceļas. 250 miljonu eiro ieguldījums ir tik pat liels kā, piemēram, nodokļu pagarinājums visiem Latvijas uzņēmumiem kopā. Gandrīz divtik vairāk nekā izmaksāja dīkstāves pabalstos un algu subsīdijās visa pagājušā gada laikā.

Kompānijas prezidents Gauss intervijā “de facto” apgalvoja, ka papildu naudu vēl nelūdz. Bet vai to darīs, tas būs atkarīgs no vakcinācijas tempiem Eiropā.

Tagad “airBaltic” balstās uz prognozi, ka lidojumu kļūs vairāk martā un aprīlī un rezervācijas normalizēsies septembrī.

Lūgts minēt konkrētākas naudas summas, ar ko nodokļu maksātājiem būtu jārēķinās, Gauss atbild, ka pašlaik “airBaltic” izmaksas ir 3,5 miljoni eiro nedēļā. Tiklīdz būs iespēja lidot, šiem izdevumiem pretī parādīsies arī ieņēmumi.

“Ja jūs man varat pateikt, kad visi lidojumi būs iespējami, tad es varēšu pateikt, cik naudas “airBaltic” vajadzēs,” noteica “airBaltic” prezidents.

Mūrniece šos Gausa izteikumus salīdzināja ar šantāžu.

"Kurš ministrs ir atļāvies pateikt - “kad šis viss beigsies, pateikšu, cik naudas man vajag!!!”

2009.gada krīzē es kā iekšlietu ministre zināju tikai, cik man “jāgriež, jāsaīsina un jāatņem”.
Toreiz budžets visai IeM gadam bija ap 164 miljoniem, tas ir tieši tik, cik Gauss plāno paprasīt palīdzībā, ja lidojumi neatsāksies.
Zināju, ka tad, kad TAS beigsies, beigsies arī mana karjera. Bet nebija jau daudz iespēju izdzīvot.
Un neienāca prātā nevienu šantažēt.
Neprasās šeit iebildes par to, ka airbaltic ir vitāli svarīgs LV. Katrs mēs esam svarīgs un katra joma. Un viens izriet no otra.
Jā - starp citu - airbaltic šefam alga iepriekšējā - miljons gadā?" raksta Mūrniece.
Tikmēr komentāros cilvēki raksta, ka neredz neko sliktu vai nepieņemamu Gausa teiktajā.
"Neredzu īsti iemeslu cepties. Neko jau muļķīgu nepateica. Un man šķiet, ka alga arī Gausam ir pavisam cita tagad," pausts kāda komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas