VIDEO: Juglā tēvs ar dēliem no sniegā izveido ko neprastu

tautaruna.lv 20.februāris 2021, 20:11
 
Ekrānšāviņš no video
Kāds Juglas iedzīvotājs izveidojis Sniega pilsētiņu, kuru brauc apskatīt arī tālāku apkaimju kaimiņi, vēstīja TV3 raidījums "900 sekundes".

Pēdējās trīs nedēļas Juglas iedzīvotājam Dmitrijam Ļebedevam ļoti atšķiras no visām pārējām, kādas ir bijušas pirms tam mājsēdes laikā. Janvāra beigās viņš ar diviem dēliem uzsācis Sniega pilsētiņas izbūvi. Šeit jau ir tapuši gan cietokšņi un vairāki kalniņi, gan Ēģiptes piramīdas un ziemeļu tautu mājokļi - iglu.

Sākumā tapis cietoksnis, vēlāk bērniem bija lūgums uztaisīt mājiņas ar jumtu, kurās varētu tikt iekšā. Viss ir uztaisīts ļoti pamatīgi.

“Te sniegs jānoblietē. Nav nemaz tik vienkārši. Lai nenotiktu nogruvums, lietoju speciālu tehnoloģiju. Sākumā jāizbūvē pati māja, pēc tam tikai nākamajā dienā drīkst sākt iekšdarbus,” bilst Dmitrijs.

Sniega pilsētiņu labprāt apmeklē gan bērni, gan pieaugušie no citiem mikrorajoniem.

Sniega pilsētiņas autors stāsta, ka cilvēki labprāt atnāk sasveicināties un izteikt sajūsmu par šo objektu. Brīnās, ka viņa nodarbošanās nav saistīta ar tēlniecību. Tikmēr ziemeļu tautu mājoklī, iglu, spēj ielīst ne tikai bērni.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:19

Jaunākās diskusijas