Pazīstams astronoms: Uz Zemi bija atlidojuši citplanētieši

tautaruna.lv 20.februāris 2021, 17:44
 
AFP/Scanpix/LETA
Profesors Avi Lēbs, cienījams Hārvardas astronoms, kurš strādāja kopā ar Stīvenu Hokingu, savā jaunajā grāmatā paziņojis, ka citplanētiei bija ieradušies uz mūsu planētas pirms pieciem gadiem, raksta Daily Mail.

Lēbs, kurš sadarbojās ar Stīvenu Hokingu, savā jaunajā grāmatā "Ārpuszemes civilizācijas: pirmā pazīme par dzīvi ārpus Zemes" apgalvo, ka vislabākais izskaidrojums ļoti neparastajam starpzvaigžņu objektam, kas pirms pieciem gadiem bija mūsu Saules sistēmu, ir tas, ka objekts bija citplanētiešu tehnoloģija.

Astronoms ir pārliecināts, ka viņa kolēģi zinātnieku aprindās ir kļūdaini nodēvējuši neparasto objektu, kuru viņš nosauca par Oumuamu, uzskatot to par asteroīdu.

2017. gada oktobrī astronomi novēroja objektu, kas pārvietojās tik ātri, ka tas varēja nākt tikai no citas zvaigznes. Tas neizskatījās kā parasts asteroīds, jo pēc objekta aplidošanas ap sauli tas paātrināja ātrumu un novirzījās no paredzamās trajektorijas, ko vadīja noslēpumains spēks.

Objekts izskatījās neparasti spožs, iespējams, liekot domāt, ka tas ir izgatavots no spilgta metāla.

Lēba idejas ir izpelnījušās citu astronomu kritiku. Rakstā izdevumā Forbes astrofiziķis Ītans Zīgels Lēbu nosauca par "savulaik cienītu zinātnieku", kurš, nespēdams pārliecināt kolēģus par saviem argumentiem, sāka izdabāt sabiedrībai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:18

Jaunākās diskusijas