Covid-19: ģimene sašutusi par tuvinieka nāvi pansionātā

tautaruna.lv 15.februāris 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Modri Jaunbērziņu no Apes novada janvāra sākumā nogādā uz turpat novadā esošo Trapenes pagasta pansionātu. Ģimene regulāri sazinās ar kungu, taču tad pēkšņi uzzina, ka Modri skāris Covid-19 otrais vilnis, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Trapenes pansionātā lielākā daļa klientu ir slimi ar Covid-19. Par to netika ziņots tuviniekiem. 16. janvāra rītā Modris tika aizvests uz Vidzemes slimnīcu. Tikai no slimnīcas paziņoja, ka viņam ir Covid-19 smagā formā un izgulējumi. Tuvinieki katru dienu zvanīja uz pansionātu, arī iepriekšējā dienā. Tika teikts, ka viss ir kārtībā. Kā tas var būt?" pauda Modra tuviniece.

Pansionāta vadītāja nenoliedz, ka kritiskais posms piedzīvots tieši janvāra sākumā - brīdī, kad iestādē uzņēma arī Modri. Tobrīd direktore gan pati vēl esot slimojusi, darbā atgriežoties vien 20. janvārī.

Brīdī, kad ģimene ierodas Trapenes pansionātā, neviens neesot informējis, ka pansionātā esot konstatēti Covid-19 inficēšanās gadījumi. No saslimšanas neesot izvairījusies pat iestādes direktore. Jaunbērziņu ģimene atklāj, ja visi šie fakti būtu zināmi laikus, Modris nespertu kāju pāri šīs ēkas slieksnim.

Trapenes pansionāts atrodas Apes novada pašvaldības uzraudzībā. Domes priekšsēdētājs Jānis Liberts gan aizstāv iestādi, sakot, ka infekcija strauji izplatījusies tieši pēc Modra ievietošanas aprūpes centrā.

Pašvaldības vadītājs neuzskata, ka straujā inficēšanās ir iemesls iestādes darbības apturēšanai un pansionāta iemītnieku pārvietošanai. Pašreiz liela daļa darbinieku un aprūpes centra klientu ir atveseļojušies. Krīzes brīdī jaunu klientu uzņemšana gan netika veikta.

Sociālā aprūpes centra “Trapene” direktore vēl piebilst, ka Modris uz pansionātu esot jau atvests ar temperatūru, kas ticis fiksēts arī iestādes dokumentos.

Pēc pansionātā samērā neilgi pavadītā laika un nokļūšanas slimnīcā 30.janvārī Modra sirds apstājas uz visiem laikiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:24

Jaunākās diskusijas