Covid-19: kliente sašutusi par noteikumiem benzīntankā Rīgā

tautaruna.lv 11.februāris 2021, 17:30
 
Ilustratīvs attēls / Edmunds Brencis/ F64
Kāda degvielas uzpildes stacijas "Circle K" apmeklētāja Rīgā paudusi sašutuu par valstī noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 apkarošanai, kas jāievēro arī, uzpildot degvielu.
Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka, samaksājot par degvielu, viņai esot bijis jāņem iepirkumu grozs.

"Iebraucu uzpildīt degvielu. Tikai degvielu. Ieejot veikt apmaksu, lika paņemt iepirkuma groziņu. Es saprotu, ka tādi ir valsts noteikumi, bet tas ir smieklīgi. Uz jautājumu, vai tie tiek dezinficēti pēc katra pircēja, teica ka dezinficē reizi trijās stundās. Kam man tādi noteikumi, kur es varu sev vīrusu dabūt vēl? Ja es neko nepērku, tikai apmaksāju degvielu, vai nebūtu prātīgi tomēr bez groziņa?" raksta kliente.

Tikmēr uz pircējas sūdzību raģēja arī Circle K pārstāvji.

"Jā, tādi ir valsts noteiktie nosacījumi, mēģinām tos izpildīt ar vislielāko atbildību, tajā pašā laikā, saprotot situāciju, apkalpojam klientu, ja groziņš arī nav paņemts, zināmā mērā riskējot tikt sodītiem;
Dezinficējam iekārtas un inventāru, ņemot vērā valstī noteikto epidemioloģisko regulējumu;
Lai izslēgtu iespējamu inficēšanos no inventāra lietošanas, DUS vairākās vietās ir pieejami dezinfekcijas līdzekļi, kurus variet izmantot gan pirms, gan pēc DUS veikala apmeklēšanas.
Ja atbildīgās valsts institūcijas lems citādi (šobrīd institūciju pārbaudēs par COVID-19 nosacījumu ievērošanu, groziņu esamībai un lietošanai tiek pievērsta ļoti liela uzmanība, mēs, kā uzņēmums, šajā gadījumā riskējam pat ar objekta slēgšanu), nekavējoties reaģēsim, lai klientu ikdienu padarītu pēc iespējas ērtāku," teikts uzņēmuma ierakstā.

Jau vēstīts, ka valdība 5.februārī vienojās, ka no pirmdienas, 8.februāra, ir pastiprinātas drošības prasības tirdzniecībā un paplašināta preču pieejamība klātienē. Papildu drošības prasības, tostarp, samazinot maksimālo pircēju skaitu tirdzniecības vietās, noteiktas veikaliem, tirdzniecības centriem ar platību 1500 kvadrātmetru un tajā esošiem vismaz pieciem tirgotājiem vai pakalpojuma sniedzējiem, kā arī prasības attiecas uz tirgiem iekštelpās.

Drošākas tirdzniecības nosacījumi tirdzniecības vietām noteikti, balstoties uz vairākiem pamatprincipiem.

Pirmkārt, visās tirdzniecības vietās jānodrošina efektīvāka apmeklētāju plūsmas kontrole un ļoti stingras fiziskās distancēšanās prasības.

Otrkārt, pastiprināta tirgotāju atbildība un pienākumi apmeklētāju plūsmas kontrolei, nosakot atbildīgo personu un ieviešot iekšējās kontroles sistēmu epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanai tirdzniecības vietās vai tirdzniecības centros.

Treškārt, mārketinga aktivitāšu aizliegums, kas veicina cilvēku pulcēšanos tirdzniecības vietās.

Ceturtkārt, pastiprināta kontrole un noteikta atbildība par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:54

Jaunākās diskusijas