Soctīklu lietotāji sašutuši par valsts finansēto Covid-19 pētījumu - tas satur receptes

tautaruna.lv 6.janvāris 2021, 13:21
 
Ekrānuzņēmums/Valsts pētījumu programma
Sociālo mediju lietotāji pauž neizpratni un sašutumu par valsts finansēto pētījumu “Covid-19 seku mazināšanai”, kur daļu no visa projekta aizņem dažādu ēdienu pagatavošanas receptes.

Twitter lietotāji aktīvi dalās ar savu viedokli par to, kas ir redzams valsts finansētajā pētījumā par Covid-19 seku mazināšanu.

Kāds sociālo mediju lietotājs deva ieskatu, ka šajā pētījumā lielā apmērā ir apkopotas dažādas ēdienu pagatavošanas receptes.

Kopumā no pieejamā 430 lappušu pētījuma melnraksta ar ko dalās sociālo mediju lietotāji, 30 lappusēs ir iespējams apskatīt dažādas receptes.

Daļa no Twitter lietotājiem pasmejas par to, ka beidzot ir izdevies uzzināt, kā pareizi pagatavot konkrētus ēdienus - salātus, zupas un uzkodas u.c.

Tomēr liela daļa jūtas sašutusi par šāda pētījuma izstrādi, kuru finansējusi ir valsts.

Twitter lietotāji vairrākārt uzsvēra savu neizpratni un sašutumu par pētījumu. Bieži vien radot jautājumu, cik šāds projekts ir izmaksājis?

Pieejamā informācija liecina, ka kopējais projekta finansējums ir 495 000 eiro.

Projekta “Vietējo pārtikas ķēžu pārstrukturizēšana un noturības stiprināšana krīzes un pēckrīzes laikā Latvijā” mērķis ir izstrādāt pēckrīzes apstākļiem pielāgotus risinājumus, kas uzlabotu vietējo (Latvijas) ražotāju, pārtikas piegādes ķēžu un pārtikas sastāvdaļu piegādes ķēžu noturību, vienlaikus stiprinot Latvijas pārtikas pašpietiekamību un ļaujot uzņēmumiem sagatavoties iespējamai pēkšņai pārtikas sistēmu pārstrukturēšanai krīzes laikā un pēc tās.

Šādas receptes pētījumā ir ievietotas, lai tiktu sniegtas rekomendācijas, kāda veida maltītes ir iespējams pagatavot skolēniem, no izsniegtajām pārtikas pakām.

Pētījuma melnrakstu vari apskatīt šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:47

Jaunākās diskusijas