Cilvēki steidz pateikties Viņķelei par darbu

Baiba Puriņa 6.janvāris 2021, 10:06
 
f64.lv, Oksana Džadana
Pēc tam, kad Ministru prezidents izteica neuzticību Veselības ministrei Ilzei Viņķelei, soctīklos cilvēki steigusies izteikt pateicību un atbalstu nu jau amatu drīz atstājošajai ministrei. Mikroblogošanas vietnē Twitter izveidota pat īpaša mirkļbirka #PaldiesIlze.
Viņķelei pateicību pauduši gan partijas biedri, gan nozares speciālisti, gan citi, uzsverot arī Viņķeles paveikto, esot ministres amatā.

Savu pateicību izteikusi arī ģimenes ārste Gundega Skruze-Janava.

Tapušas arī humoristskas tā dēvētās memes, kurās apspēlēts Kariņa lēmums.

Tikmēr pati Viņķele pēc notikušā sola laba vēlējumus izlasīt šodien un aicina: "Bērni, mācieties medicīnu, sabiedrības veselību, nebaidietis iet politikā un lepojoties strādāt civildienestā!"

Kā zināms, Ministru prezidents otrdien izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei un atbilstoši koalīcijas sadarbības līgumam aicināja AP virzīt jaunu veselības ministra amata kandidātu.

Ņemot vērā koalīcijas līgumu, Kariņš informēja koalīcijas partnerus, ka šo ceturtdien, 7.janvārī, viņš parakstīs Viņķeles demisijas pieprasījumu.

AP pagaidām nesteidz piekrist Kariņam par veselības ministres demisiju un ir lūgusi 48 stundas laika pārdomām par premjera lēmumu.

Kariņš žurnālistiem paziņoja, ka Viņķele veselības ministres pienākumus pildīs līdz ceturtdienai, bet līdz jaunā ministra amatā stāšanās šīs nozares ministra pienākumus pildīšot aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks gan aģentūrai LETA teica, ka Kariņš ar viņu neesot apspriedies par plānu uzticēt viņam pildīt veselības ministra pienākumus. Politiķis šim pienākumam neesot gatavs un uzskata, ka pareizākais solis šajā situācijā ir Kariņam pašam uzņemties ministra pienākumu izpildītāja lomu. Tas premjeram ļaušot labāk koordinēt procesus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:31

Jaunākās diskusijas