Kultūras ministrs stāsta par ugunsgrēku mājās Ziemassvētkos

tautaruna.lv 24.decembris 2020, 16:50
 
Kaspars Krafts/F64
Kultūras ministrs Nauris Puntulis sociālajā tīklā Facebook dalījies ar stāstu par ugunsgrēku, kas mammas mājā izcēlās Ziemassvētku laikā.
Atceroties ugunsgrēku, Puntulis atklāj, ka neizprotamu iemeslu dēļ liesma tomēr bija apstājusies, un ugunsgrēks neizplatījās pa visu māju.

"Ilgus gadus mana Ziemassvētku tradīcija bija nemainīga - no rīta Talsu baznīcā dziedāju dievkalpojumā, uz kuru vienmēr ieradās arī mani vecāki no dzimtās, 30 kilometru attālās Tiņģeres. Pēc tam kopā devāmies uz Rīgu, lai plašākā ģimenes lokā svinētu Ziemassvētkus un kopā pavadītu Ziemassvētku dienas.

Bet vienreiz, pēc dievkalpojuma, mana mamma atzinās, ka viņai nav īsti mierīgs prāts, jo nav pārliecināta, vai prombraucot nodzēsusi sveces Adventes vainagā. Kopā devāmies atpakaļ uz Tiņģeri, un, atverot mājas durvis, man pretī gāzās melni dūmu mutuļi: izrādās Adventes vainags bija sadedzis, sācis degt arī galda lakotā virsma, un - neizprotamu iemeslu dēļ - liesma tomēr bija apstājusies. Nodomāju: “Nez, vai Dievs ļautu nodegt mājai brīdī, kad baznīcā dziedu “Ave Maria””, raksta Puntulis.

Šī stāsta sakarā ministrs uzsver, ka Ziemassvētku brīnumu var sagaidīt visneparastākajās situācijās un veidos.

"Un varbūt tieši šajos Ziemassvētkos, kas ikvienam no mums būs atšķirīgi un savādāki kā ierasts, daudzi no mums to atklās un piedzīvos katrs sevī. To no sirds arī novēlu!

Priecīgus, rimtus, sirdssiltus Ziemassvētkus!" viņš raksta.

Nauris Puntulis ir latviešu dziedātājs un politiķis. Latvijas Nacionālās operas un baleta solists (tenors), pazīstams arī kā bijušais grupas „Pērkons” vokālists. Darbojas politikā, kopš 2013. gada bija Rīgas domes deputāts, pārstāv Nacionālo apvienību. 2019. gada jūlijā kļuvis par kultūras ministru Krišjāņa Kariņa valdībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:12

Jaunākās diskusijas