Metereologi atklāj jaunāko Ziemassvētku laika prognozi

tautaruna.lv 19.decembris 2020, 9:32
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis pastāstījis, kāda ir jaunākā laika prognoze Ziemasvētkos.

T.Bricis norāda, ka joprojām laika prognoze Ziemassvētkos ir bez izmaiņām.

"Atmosfēras cirkulācija, kas noteiks laika apstākļus Latvijā būs no Atlantijas okeāna puses. Mitrs, pārsvarā silts laiks. Temperatūras amplitūda Ziemassvētku brīvdienās šobrīd prognozētā ir no -2 līdz +7 grādiem," norāda T. Bricis.

Kā atzīmē laika ziņu redaktors, ir iespējams, ka valsts austrumos Ziemassvētkos uzsnieg sniegs.

Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter pārsteidzis ar pašreizējo Global Forecast System (GFS) prognozi par pat 20 centimentru biezu sniega kārtu.

"GFS tagad prognozē līdz 20 cm dziļu sniegu gada beigās. Tendence par labu vēsākam un sniegotākam laikam redzama arī citos modeļos," skaidro Trallis.

Aktuālā prognožu informācija liecina, ka Ziemassvētkos laika apstākļus noteiks aktīvu ciklonu darbība, kas varētu nest būtiskas laika apstākļu izmaiņas. Gaidāms, ka Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, lietus pāries slapjā sniegā, sniegā. Zemes virsmu pārklās sniega sega, kas valsts austrumos var sasniegt 5-10 cm. Sagaidāms, ka sals pastiprināsies, Vidzemē un Latgalē pieturēsies negatīva gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā Ziemassvētkos lija, vien otrajos Ziemassvētkos gaisa temperatūra pazeminājās zem 0°, un vietām Latgalē izveidojās dažus centimetrus bieza sniega sega.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi gan pirmssvētku dienās, gan pašos Ziemassvētkos gaisa temperatūra Latvijā pārsvarā būs -1..+4 grādi, Kurzemē brīžiem gaidāms siltums līdz +7 grādiem. Palaikam būs nokrišņi, visbiežāk gaidāms neliels lietus. Uz ceļiem bieži veidosies apledojums, sevišķi Vidzemē un Latgalē, reizēm gaidāma arī migla.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:01

Jaunākās diskusijas