Latvijas infektoloģe skaidro, ar ko atšķiras blaknes no reakcijas uz vakcīnu

Baiba Puriņa 19.decembris 2020, 14:11
 
imago images/Winfried Rothermel/Scanpix
Profesore, Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja Dace Zavadska skaidrojusi, ka pēdējos gadu desmitos cilvēki ir ļoti izlepuši attiecībā pret vakcīnām.

Zavadska kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Dr. Apinis" skaidrojusi, ka reakcija uz vakcīnām var izpausties kā drudzis, apsārtums, galvassāpes un citas nepatīkamas sajūtas, kas nekaitē organismam, kamēr blaknes organismam ir kaitīgas.

"Mēs esam ļoti izlepuši pēdējos gadu desmitos, ka mums pēc vakcinācijas gandrīz nekas vairs ne sāp, ne traucē. Saņēmām un aizgājām tālāk, " pauž Zavadska.

Viņa arī norāda, ka cilvēkiem jārēķinās, ka pēc Covid-19 vakcinācijas var būt nepatīkamas sajūtas, taču tām nevajadzētu kavēt doties pēc otrās vakcīnas devas.

BBC jau vēstīja, ka Lielbritānijas atbildīgās iestādes brīdinājušas, ka cilvēkiem ar nopietnām alerģijām nevajadzētu vakcinēties ar ASV farmācijas giganta "Pfizer" un Vācijas kompānijas "BioNTech" izstrādāto vakcīnu.

Divām medicīnas darbiniecēm, kuras saņēmušas Covid-19 vakcīnas otrdien, izpaudusies alerģiska reakcija īsi pēc potes saņemšanas. Abas sievietes gan esot saņēmušas medicīnisko palīdzību un jūtoties labi. Jau ziņots, ka Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests otrdien sāka programmu iedzīvotāju vakcinēšanai pret jauno koronavīrusu.

Kā ziņots, Zāļu valsts aģentūra prognozē, ka pirmās Covid-19 vakcīnas Latviju sasniegs šāgada decembra beigās vai janvāra sākumā, un tās būs divu farmācijas uzņēmumu “Pfizer” “BioNTech” kopīgi izstrādātā pilnīgi jaunas tehnoloģijas vakcīna.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas