Bricis atklāj, vai oktobrī būs pirmais sniegs

Viktorija Gabrjuna 4.oktobris 2020, 12:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Kā pauž meteorologs Toms Bricis, oktobra pirmā puse un vidus pēdējo desmit gadu laikā ir laiks, kad visbiežāk Latvijā parādījies pirmais sniegs. Šogad gan tiek prognozēts citādāks laika apstākļu "scenārijs".
"Šogad oktobris atnācis ar ļoti siltu laiku un sniegu tik drīz nesagaidīsim," pauž Bricis.

Viņš atceras pagājušā gada oktobra sākumu, kad Latvijas iedzīvotāji dalījās ar foto un video, kuros iemūžināts pirmais sniegs.

Bet kā būs šogad? Visticamāk, ka nebūs, saka Bricis. Vismaz līdz oktobra vidum sniegs Latvijā netiek prognozēts.

Kā skaidro meteorologs, tāpat kā septembrī, arī oktobra pirmajās divās nedēļās Latvijā valdošie būs dienvidu vēji, kas nepārtraukti ienesīs siltu gaisu.

Kā liecina laika prognoze, nākamās nedēļas sākumā Latvijā ieplūdīs silts un mitrs gaiss no dienvidiem, gaidāmas mēneša siltākās diennaktis.

Debesis klās mākoņi, brīžiem tās skaidrosies. Palaikam gaidāms lietus un dūmaka; šīs nedēļas nogalē lietus vairāk varētu skart Latgali un Vidzemi.

Lai gan mākoņu augstumā vējš pūtīs no dienvidiem, uz zemes gaidāms dienvidaustrumu vējš, kas joprojām var atnest lielu gaisa piesārņojumu no Baltkrievijas, Ukrainas un Krievijas. Svētdien Latvijā gaidāmas dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 11-16 metriem sekundē.

Līdz otrdienai gaisa temperatūra naktīs nav gaidāma zemāka par +10..+15 grādiem, dienās gaiss iesils līdz +14..+19 grādiem, bet vietām, uzspīdot saulei, - līdz pat +22 grādiem.

Nākamās nedēļas turpinājumā gaisa temperatūra pazemināsies tikai nedaudz, brīžiem gaidāms lietus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:53

Jaunākās diskusijas