Latvietis pastāsta, kā viņam Anglijā izdevies izveidot veiksmīgu biznesu

Viktorija Gabrjuna 4.oktobris 2020, 16:07
 
Reuters/Scanpix/LETA
Anglijā dzīvojošais latvietis Miks Vizbulis par spīti pandēmijai septembra beigās ir atvēris jau otro nelielo kafejnīcu. Pirmā kafejnīca, kas atrodas blakus pilsētā, tika atvērta pagājušogad, abās kafejnīcās strādā tikai latvieši, vēstīts Ilzes Kalves materiālā LTV raidījumā "Rīta Panorāma".
Lai iepazīstinātu vietējos iedzīvotājus ar jauno kafejnīcu, triju bērnu tētis bukletu iznēsāšanā lika pie darba arī ģimeni.

"Tad bērniem bija iespēja nopelnīt sev kabatas naudu, jo mēs ar viņiem pavadījām pusotru stundu, iepazīstot Lutevortas pilsētu un staigājot, izmētājot [bukletus] pa mājām, lai iepazīstinātu ar jauno iestādi viņu rajonā. Vēl joprojām vecā labā druka un pastkastes ir viens no labākajiem mārketinga veidiem, kā iepazīstināt ar sevi!" klāstīja uzņēmējs.

Ar kafejnīcas logo, kas ir paša zīmēts, ir apdrukātas pat sejas maskas un darbinieku krekliņi. Apmeklētāju ērtībām uzstādīti vairāki mobilo ierīču lādēšanas punkti, arī bezkontakta.

"Ir no rītiem cilvēki, kas pasūta brokastis un līdzi paņēmuši savu avīzi, un viņi sēž vismaz pusstundu, pat vairāk, sēž, lasa avīzi, cits telefonā lasa ziņas," teica menedžera asistente Ilze Krūmiņa.

Īpašs lepnums ir jaunais kases aparāts, kam ir teju visas iespējamās funkcijas.

"Ir opcija maksāt ar bezkontakta karti, var manuāli ievadīt kredītkarti, no turienes izsūtīt rēķinu, e-pastā ir links, līdz ar to var samaksāt par visu. Te var izveidot klientu bāzi, jau klients automātiski nāk, viņa detaļas jau ir iekšā [sistēmā]," tā Vizbulis.

Iespējams, nākotnē varētu izveidot pat kafejnīcu ķēdi, taču līdz tam vēl tāls ceļš ejams.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas