Ārsti kategoriski neiesaka ēst vistas ādu, ko daudzi ir iecienījuši kraukšķīguma dēļ, kas rodas, vistu cepot.
No vistas ādas ēšanas iesaka atteikties. Āda iesūc sevī visus toksīnus, netīrumus un baktērijas, ar kurām vista saskaras dzīves laikā.
Daži mikroorganismi var izdzīvot, pat termiski apstrādājot vistu, tāpēc vārīšana un cepšana nendorošina to, ka cilvēka organismā nenonāks baktērijas no vistas gaļas.
Tiesa gan, nozīme ir arī apstākļiem, kādos vista augusi. Ja vistas gaļu iegādājas pie zemniekiem un ir redzēti apstākļi, kuros vistas aug, var ēst arī vistas ādu. Aizliegums vairāk attiecas uz veikalos iegādātu vistu.
Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.