FOTO! Vangažu iedzīvotājus pārsteigusi pamatīga krusa

Lelde Veinberga 20.jūlijs 2020, 20:16
 
Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency
Sinoptiķi jau brīdināja, ka pirmdienas pēcpusdienā Latvijā ir daudz mazu lietus un negaisa mākoņu. Lokāli gaidāmas stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, iespējama arī krusa. Pamatīgu krusu piedzīvojuši Vangažu pusē dzīvojošie.

Sniegs vasaras vidū - šādi situāciju raksturojuši Vangažu iedzīvotāji. Pēc aculiecinieku publicētajām fotogrāfijām sociālajos tīklos, var secināt, ka zeme noklāta ar iespaidīgu krusas graudu kārtu, kas nemaz tik ātri nav nokususi.

Iedzīvotāju publicētajos video redzams, ka krusa kritusi kopā ar spēcīgu lietu un pamatīgām vēja brāzmām, appludinot gan brauktuves, gan gājēju ietves.

Jau vēstīts, ka pamatīgus krusas graudus daudzviet Latvijā piedzīvojām jūnija sākumā. 8. jūnija pēcpusdienā Garkalnes novada Upesciemā pērkona negaiss atnesa līdz pat 8 centimetriem prāvus ledus gabalus. Tie ir vieni no lielākajiem krusas graudiem, kas Latvijā jebkad novēroti.

Lietus un negaisa mākoņi gaidāmi arī otrdien naktī un dienā. Īslaicīgs lietus būs teju visā valstī, dažviet gaidāms stiprs lietus. Debesis brīžiem skaidrosies, prognozē sinoptiķi.

Naktī Kurzemi un vēlāk pārējo valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte. Aiz tās vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem. Vēja ātrums brāzmās daudzviet pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +13..+18 grādi, Austrumlatvijā dažviet +11 grādi. Dienā gaidāmi +18..+23 grādi.

Rīgā tuvākajā diennaktī īslaicīgi līs, iespējams pērkona negaiss. Lēnu dienvidu vēju nomainīs rietumu un ziemeļu vējš, kas brīžiem kļūs brāzmains. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +17 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:30

Jaunākās diskusijas