Nepieciešama palīdzība: piecgadīgais Ralfiņš par savu dzīvību cīnījies kopš dzimšanas

tautaruna.lv 20.jūlijs 2020, 19:45
 
Pixabay
Ralfs ir piecgadīgs sportists ar muzikālu - mīlestībā rezonējošu sirdi. Viņa sporta veids gan nav gluži tipisks, bet aizrautība un degsme sasniegt labākus rezultātus gan. Ralfs piedzima 28.grūtniecības nedēļā un jau pirmajās dienās viņu dēvēja par cīnītāju un mazo varoni, jo tā bija nozīmīgākā cīņa kāda vien var būt, uzsver labdarības organizācija Ziedot.lv.

Pēc pavadītām vairākām nedēļām intensīvajā terapijā bija nepieciešamas divas plaušu operācijas un tikai plānotajā dzimšanas datumā Ralfiņš ar mammu un tēti varēja braukt mājās pie savas mīļās māsiņas. Bija skaidrs, ka daudz nezināmā un darba vēl priekšā...

Tika darīts viss iespējamais, lai veselība uzlabotos un pēc ilgiem meklējumiem tika atrasta lieliska speciāliste, kura paziņoja, ka Ralfam ir spastiska diplēģija.

Kopš dzimšanas, neskatoties uz pārdzīvojumiem, raizēm un satraukumu, Ralfa vecāki viņa klātbūtnē ir smaidoši, ticības un apņēmības pilni un tāds ir arī viņš pats.

Pateicoties speciālistiem un sirdsdraugiem, Ralfs ir spējis sasniegt arvien jaunas iemaņas un uzstādīt savus personiskos rekordus - šobrīd var patstāvīgi nostāvēt nepilnu minūti, var pārvietoties ar kvadripodiem. 5 gadu laikā ir apmeklētas fizioterapijas, reitterapijas, masāžas, osteopāti, audiologopēdi, miofunkcionālie speciālisti, ergoterapeiti, Anat Baniel metodes speciāliste u.c. Sportam ir nozīmīga loma Ralfa dzīvē, viņš ne tikai ar patiesu prieku apmeklē fizioterapijas, bet arī aizrautīgi interesējas par basketbolu.

Pirms pāris gadiem, kad viņam pašam ļāva izvēlēties pirmo ortožu dizainu, tikai tās saņemot vecāki saprata, ka ir bijusi Kristapa Porziņģa komandas krāsu ietekme. Basketbola elementu ieviešana ikdienas fizioterapijas nodarbībās ļoti motivē un terapeitiem ļauj sasniegt vēlamo.

Ralfs ir ļoti muzikāls, dzīvespriecīgs, iejūtīgs, vērīgs un centīgs. Ar prieku dažas dienas nedēļā apmeklē privāto bērnudārzu, kur ieguvis sirsnīgus draugus.

Būtisks notikums bija operācija Vācijā pērnā gada rudenī, pēc kuras Ralfam samazināja spastiku kājiņās, tagad priekšā vēl intensīvāks rehabilitācijas process, jo patiesie rezultāti būs redzami pēc 2 gadiem. Ralfa rehabilitāciju nedrīkst pārtraukt un tā nepieciešama regulāri un zēna vecāki lūdz mūsu palīdzību, jo līdz gada beigām ļoti nepieciešami 2 intensīvie rehabilitācijas kursi rehabilitācijas centrā "Poga" un uzturošās fizioterapijas nodarbības 2 reizes nedēļā, kas kopā izmaksā 5220 eiro. Nesen Ralfiņam izkrita skropstiņa, mammas mudināts kaut ko ievēlēties, apņēmīgi paziņoja, ka vēlas iemācīties matemātiku un staigāt.

Ralfam vari palīdzēt, ziedojot šeit!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas