Mazajiem Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem būs pieejamas auklītes

Lelde Veinberga 9.jūnijs 2020, 19:24
 
"Vecāku māja"/Facebook
Bērnu slimnīcas fonds un "Vecāku māja" šodien uzsāk jaunu atbalsta veidu vecākiem - bezmaksas auklīšu pakalpojumu Bērnu klīniskā universitātes slimnīca Hematoonkoloģijas nodaļas ilgstošajiem pacientiem, ziņo "Vecāku māja".

Divas brīnišķīgas sirdsauklītes katru darba dienu būs kopā ar kādiem no bērniem, lai tikmēr vecāki varētu nokārtot savus ikdienas darbus, satikt mājās palikušos bērnus, atvilkt elpu un atjaunot spēkus.

Auklītes būs tērpušās īpašos kreklos, kuru ilustrācijas autore ir māksliniece Dace Ignatova.

Auklītes nodrošinās:
• bērna pieskatīšanu;
• pavadīšanu uz medicīniskajām manipulācijām un izmeklējumiem;
• aprūpi (nepieciešamības gadījumā, piemēram, gultas veļas nomaiņa, pabarošana u.tml.);
• kopīgu laika pavadīšanu (radošo darbu veikšana, spēļu spēlēšana, grāmatu lasīšana u.tml.).

Jaunā iniciatīva ieviesta pateicoties AS "Latvijas valsts meži" sociālās jomas projektu konkursā saņemtajam finansējumam, 11 355.50 eiro.

Katru gadu Latvijā vidēji 40-50 bērniem tiek diagnosticēta hematoonkoloģiska saslimšana. Ārstēšanās bieži vien ir nepieciešama atkārtoti, līdz ar to gadā notiek aptuveni 900 pacientu ārstēšanas epizodes. Mazajiem pacientiem slimnīcā jāpavada vismaz 1-2 mēneši, taču nereti slimnīcā pavadāmais laiks var ilgt arī pat pusgadu un vairāk. 1989. gadā Bērnu slimnīcā tika atklāta bērnu onkoloģijas nodaļa un uzsākta kompleksa ļaundabīgu audzēju ārstēšana. Bērnu slimnīcas 20.nodaļa bija un joprojām ir vienīgā vieta Latvijā, kurā tiek ārstēti bērni ar šādām saslimšanām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:19

Jaunākās diskusijas