Mikoloģe skaidro, kuras sēnes jau drīz būs atrodamas mežos

Rita Lazda 9.jūnijs 2020, 13:25
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Jūnija pirmajās dienās Limbažu pusā atrasta apšubeka (parastā apšubeka jeb apšu kundziņš Leccinum aurantiacum). Ingrīda Izabella Nuķe atzīst – tā viņas sēņotājas karjerā bija agrākā apšubeka. Tikmēr Latvijas Dabas muzeja mikoloģe un „Lielā Latvijas sēņu grāmatas” autore Inita Dāniele norāda, ka drīz mežā, iespējams, būs atrodamas arī citas sēnes.

Kā norādīts Elīnas Kārkluvalkas rakstā "Mežos atrodamas pirmās bekas; drīz gaidāmas arī gailenes" portālā lsm.lv , tad komentējot to, ka sēņotāji sociālajos tīklos pēdējās dienās apspriež pirmo apšubeku parādīšanos, Dāniele norādīja, ka mežos varētu būt pieejamas arī bērzabekas, sviesta bekas un baravikas.

Tāpat speciālistes teiktā noprotams, ka laikapstākļu dēļ tuvākajā laikā mežos varētu būt atrodamas šī gada pirmās gailenes.

Jau vēstīts, ka par absolūtu šīs sezonas jaunumu ir kļuvusi sēra piepe, kura ir ne tikai ēdama, bet arī esot ļoti vērtīga uzturā. Bieži sastopamā sēra piepe pārsvarā aug uz lapu koku stumbriem, lielākoties uz vecākiem ozoliem, vēsta kanāls ReTV.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:27

Jaunākās diskusijas