VIDEO: Vai iedzīvotāji apdraud gulbjus Ķengaraga promenādē

Viktorija Gabrjuna 15.maijs 2020, 16:17
 
Ķengaraga promenādi iedzīvotāji iecienījuši ne tikai pastaigu dēļ. Tur kuplā skaitā iespējams sastapt gulbju ģimenes, kuras cilvēki labprāt cienā ar baltmaizi. Tomēr aktualizējies jautājums, vai maize putnu veselībai nenodara kaitējumu? To skaidroja raidījums "Bez Tabu".

Visvairāk cilvēku Ķengaraga promenādē uzturas nedēļas nogalēs. Attiecīgi brīvdienās arī putni tiek pie maizes, iespējams, pārāk lielā daudzumā. Satikto iedzīvotāju viedoklis ir atšķirīgs - citi ir kategoriski pret gulbju barošanu, uzskatot, ka putniem pašiem sev jāatrod barība, tomēr ir cilvēki, kuri domā, ka maize gulbju veselību neietekmē.

Ornitologs Dmitrijs Boiko norāda, ka putnu barošana ir aizliegta.

Nenoliedz, ka ne tikai Ķengaraga promenādes gulbji, bet arī citu populāru pastaigu vietās mītošie putni tiek baroti, un paši gulbji pie tā ir pieraduši. Tieši pieradums un nebaidīšanās no cilvēka var būt bīstama. Jau šobrīd Ķengaraga promenādes putni ir ļoti droši. Tāpēc īpaši vecākiem jāpieskata savi bērni, lai putns cilvēkam neuzbruktu.

Vaicājot ornitologam, ko labāk sagādāt tiem cilvēkiem, kas tomēr ļoti vēlas putnus barot, Dmitrijs Boiko stāsta, ka zooveikalos var iegādāties dažādus graudu maisījumus, tomēr ir iespēja, ka putni nemaz tos neēdīs, jo pavisam vienkārši - pie baltmaizes ir pieraduši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:16

Jaunākās diskusijas