Topošajiem šoferiem! No septembra izmaiņas CSDD vadīšanas eksāmenā

tautaruna.lv 27.augusts 2019, 18:22
 
Ekrānuzņēmums
Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija (CSDD) informē, ka no 2. septembra topošie autovadītāji saskarsies ar nelielām izmaiņām CSDD automašīnas vadīšanas eksāmenā.

Kā informē CSDD, B kategorijas vadīšanas eksāmena figūra "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā" no šī gada 2. septembra tiks izpildīta ceļu satiksmē.

Iepriekšfigūru laukumā tika pārbaudītas autovadītāja prasmes, izpildot divas no piecām figūrām:

  • stāvvieta paralēli braukšanas virzienam;
  • braukšanas uzsākšana augšupceļā;
  • kases aparāts;
  • iebraukšana gabarītvārtos;
  • apgriešanās braukšanai pretējā virzienā.

Taču tagad no figūru laukuma uz ceļu satiksmi tiks pārceltas divas figūras - "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā". Šo figūru izpilde būs jāveic eksāmena laikā, iekļaujoties satiksmē, bet nevis kā atsevišķi eksāmena elementi. Maršrutā tiks iekļautas vietas, kur abas no augstāk minētajām figūrām būs jāizpilda - slīpums vai kāpums, kur jādod ceļš, vai vieta, kur apgriezties braukšanai pretējā virzienā, izmantojot ar atpakaļgaitu.

Figūru laukumā paliek - "stāvvieta paralēli braukšanas virzienam" un "iebraukšana gabarītvārtos". Viena no figūrām izlozes kārtā būs jāizpilda figūru laukumā. Obligātā figūra - "kases automāts", raksta autoskola "Einšteins".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:07

Jaunākās diskusijas