Reizniece-Ozola asi izsakās par atļauju no 16 gadu vecuma medīt ar šaujamieroci

tautaruna.lv 1.februāris 2019, 13:20
 
F64
Eksministre Dana Reizniece-Ozola paudusi negatīvu nostāju par Saeimas atbalstīto priekšlikumu ļaut no 16 gadu vecuma medīt ar šaujamieroci.

Sociālajā tīklā Facebook Reizniece-Ozola pauž, ka tas nebūtu pareizais veids, kā izaudzināt "īstus večus".

"Saeima deva iespēju 16 gadus veciem jauniešiem medībās izmantot ieročus! Man šķiet nepareizi, ka gribam izaudzināt "īstus večus", iespiežot rokās šaujamrīku. Drīzāk jau vēlēšanu tiesības no 16 gadiem būtu diskutējamas," raksta eksministre.

Tikmēr komentētāju viedokļi dalās. Daļa pauž atbalstu eksministrei, sakot, ka tiešām labāk varēja padomāt par vēlēšanu tiesību piešķiršanu.

Savukārt daļa tomēr uzskata, ka Saeimas deputātu lēmums bija pareizs.

"Šis lēmumums ir 100% pareizs. Nevis izspiežot, bet ļaujot likumīgi medīt. Kadēļ tas būtu jaatstāj pelēkajā zonā? Jo tā pat tie jaunieši medīja, tikai tagad mēs ieradīsim medības un šaušanu, nepārkapjot likumu. Jo ja likumu pārkāpj jau sakumā, tad kadēļ lai vēlāk kas mainītos. Es pirmo pīli nomediju 14 gadu vecumā," teikts kādā komentārā.

Saeima pēc ilgām un pretrunīgiem viedokļiem piepildītām debatēm atbalstīja priekšlikumu nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma atļaut medībās izmantot šaujamieroci.

Šo priekšlikumu atbalstīja 51 deputāts, pret balsoja 37 un atturējās četri.

Tas paredz, ka fiziskajai personai, kura sasniegusi 16 gadu vecumu, ar vecāku vai likumisko pārstāvju atļauju ieroča īpašnieka vadībā, būs tiesības medībās izmantot tām paredzētu šaujamieroci. Par drošības prasību un medībasreglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu būs atbildīgs ieroča īpašnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:07

Jaunākās diskusijas