Absurds! Gribi bez maksas bērnam salabot zobu, gaidi rindā divus gadus

tautaruna.lv 1.februāris 2019, 16:39
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Kāds liepājnieks raidījumam "Bez Tabu" izklāsta kādu absurdu situāciju - viņa 12 gadus vecajam dēlam bija vajadzība apmeklēt zobārstu, bērna tēvs vēlējies izmantot valsts apmaksāta zobārsta pakalpojumus. Taču rindā jāpagaida "vien nieka" divi.

Vīrietis stāsta, ka apzvanītas vairākas zobārstniecības prakses Liepājā, taču lielākoties saņemis atraidījumu, jo zobārsti nav noslēguši līgumu ar valsti par pakalpojumu sniegšanu nepilngadīgajiem. Tātad..ja gribi pie zobārsta, maksā vien, nesaktoties uz to, ka it kā bērniem zobārsts ir bez maksas.

Liepājā ir tikai divas zobārstniecības prakses, kurās ar valsti noslēgts līgums par nepilngadīgo aprūpi. Taču jārēķinās, ka būs jāgaida rindā. Viena sola pierakstu uz augustu, otru - vien pēc diviem gadiem.

"Teorētiski valsts bērniem apmaksā vizīti pie zobārsta, bet realitātē tur nemaz nav iespējams tikt. Par ko mēs maksājam nodokļus?" neizpartnē ir vīrietis.
Nacionālā veselības dienesta pārstāve Evija Štālberga atzīst, ka Liepājas problēmsituācija ir apzināta, taču tuvākajā laikā nevar garantēt pozitīvas izmaiņas. Dienesta darbinieki Liepājā centušies noslēgt līgumus ar vairākiem zobārstiem, taču visos gadījumos saņēmuši atteikumus. Pieprasījums pēc speciālistiem ir tik liels, ka bez līguma ar valsti var nopelnīt krietni vairāk.
Rīgas Stradiņa universitātes Zobārstniecības fakultātes profesore Anda Brinkmane norāda, ka pozitīvas izmaiņas var notikt tikai tad, kad valsts finansējums būs konkurētspējīgs un zobārstiem neradīs zaudējumus.
Avots: Bez Tabu

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas