Pircējs sašutis par kartupeļiem Latvijas lielveikalos

tautaruna.lv 30.marts, 11:44
 
F64
Kāds pircējs norāda, ka veikalos “Maxima” un “Rimi”, pērkot fasētus kartupeļus, regulāri nākas konstatēt, ka dārzeņu svars neatbilstot uz iepakojuma norādītajam, vēsta "Bez tabu".

Pircēja iesūtītajā fotogrāfijā kartupeļu svars atšķiras par 85 gramiem.

Gan “Maxima”, gan “Rimi” iespējamās nepilnības skaidro ar to, ka kartupelis un arī citi dārzeņi ir tā saucamā žūstošā prece. Proti, pastāv iespēja, ka, produktam ilgstoši stāvot plauktā, kastē, var mainīties tā stāvoklis, dārzenim sākot žūt. Tomēr tirdzniecības iestādēs cenšas laikus atklāt šādus gadījumus, veicot regulāras kvalitātes pārbaudes.

Sazinoties ar pircēja norādīto kartupeļu ražotāju, piegādātāju SIA “Latbana Group”, tās saimnieks norāda, ka galvenokārt iepakojumos tiekot ielikts pat lielāks svars nekā norādīts.

“Viss jau ir atkarīgs, cik ilgi tas glabājas veikalā. Kartupelis tomēr ir arī dzīvs produkts, un tas žūst. It kā tai firmai ir vajadzīgi tie 100 grami uz kartupeli. Jūs padomājiet paši, kam tas vajadzīgs. Nepatikšanām? Tas ir galīgi garām. Jo mums jau pie pieņemšanas, kad nododam “Maxima", mūs jau pārbauda. Ja trūkst svara, mums nepieņem preci. Mēs jau noliktavā nododam pēc fakta, kā ir jābūt. Ja gadījumā atrod kaut kādu nekrietnību, viņi jau uzreiz visu griež atpakaļ,” uzsver uzņēmuma saimnieks Harijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:59

Jaunākās diskusijas