Traģisks stāsts: Jelgavas novadā astoņi bērni pazaudē mājas

tautaruna.lv 18.janvāris, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Vairāk nekā 500 kvadrātmetru plaša uguns nelaime, kādai desmit cilvēku ģimenei no Cenu pagasta atņēma mājas un teju visu iedzīvi, vēsta "Degpunktā".

Plašais ugunsgrēks sākās nama otrajā stāvā.

“Problēma bija tajā, ka te visi vadi bija jauni. Mēs iekurinājām krāsni, kuru nebijām kurinājuši un, kamēr ēdām pusdienas, tikmēr tur kaut kādi brīnumi notika - ļoti nelabi. Dzirdēju troksni, bet bija jau par vēlu,” sacīja Edmunds Sproģis, kurš ir astoņu bērnu tēvs.

Šķīvji palika neizēsti. Tie kā mēmas nesenas pagātnes liecība stāv uz galda, pielieti ar ūdeni. Evakuējoties līdzi paņemts tikai tas, kas tagad pašiem mugurā.

Sadega ne tikai bērnu vijoles, bet arī liela daļa apģērbu, spēļmantiņu un vienas meitas darinātās lelles. Apdegušās rotaļlietas vēl šodien redzamas nama krāsmatās.

Tomēr materiālie zaudējumi nav pielīdzināmi tai vērtībai, kādu sniegusi māja, kurā katrs ielicis daļu no sevis.

“Sākumā ļoti uztraucos, biju nobijusies. Nevarēju sazvanīt 112, vienkārši nesanāca ilgu laiku,” piebilst astoņu bērnu mamma Rūta Sproģe.

Jaunākajai atvasei ir vien seši mēneši, savukārt vecākajai meitai 14 gadi. Taču tagad, kad sapņu īpašumu ir aprijusi uguns, astoņu bērnu ģimenes tēvs vēršas pēc palīdzības pie līdzcilvēkiem.

Biedrība “Pēc ugunsgrēka” Sproģu ģimenei ir atvērusi palīdzības tālruni. Zvanot uz numuru 90203909, jūs cietušajiem ziedosiet vienu eiro un piecdesmit centus, savukārt zvans uz numuru 90006860 ģimenei dāvās četrus eiro un divdesmit septiņus centus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:32

Jaunākās diskusijas