No Krievijas aizbraukušu aktieri Latvijā nepieņem

tautaruna.lv 18.janvāris, 12:15
 
Ekrānšāviņš no video/youtube
Nevēlēdamies atbalstīt karu Ukrainā, 24 gadus vecais krievu aktieris Semjons Treskunovs pirms vairāk nekā gada kopā ar sievu aizbrauca uz Izraēlu, bet pēc tam pārcēlās uz dzīvi Spānijā. Nesenā intervijā raidījumam “И грянул Грэм” Semjons stāstīja, ka mēģinājis tikt darbā divos Rīgas teātros, taču saņēmis atteikumu.

Vairāk nekā pirms gada jaunais aktieris pameta Krieviju. Ir zināms, ka sākumā Semjons Treskunovs apmetās Izraēlā, bet pēc tam devās uz Spāniju, kur dzīvo līdz šai dienai.


Pēc Treskunova teiktā, viņam nācies daudz upurēt par iespēju pamest Krieviju. Mākslinieks pastāstīja, ka no tālruņu numuru grāmatas izdzēsis lielu skaitu kontaktu, taču dzimtenē viņam joprojām ir tuvi cilvēki, kas viņu atbalsta. Tagad Semjons un viņa sieva īrē dzīvokli un aktīvi meklē darbu, cerot beidzot nostiprināties Eiropā.

Spriežot pēc intervijas raidījumam “И грянул Грэм”, Semjons savulaik vēlējies nostiprināties Latvijā. Raidījuma vadītājam Vadimam Radionovam viņš stāstījis, ka rakstījis vairākiem Rīgas teātriem.

"Es pat rakstīju krievu teātrim: labi, ja nevēlaties ņemt mani par aktieri, ņemiet par režisora ​​asistentu. Lai nu kā. Bet atnāca atbildes, ka, pirmkārt, "bez izglītības nav skaidrs, ko darīt ar tevi." Bez teātra izglītības, ne bez aktiermākslas. Man nav nekādas - ne režisora, ne teātra producēšanas. Un otrs punkts - Golomazova teātrī man teica, ka šobrīd nevar palīdzēt cilvēkiem ar Krievijas pasi darba atrašanā. Tāds apmēram bija formulējums," atceras Treskunovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas