Rīgā Prokuratūras pārstāvji gadiem "uzspļauj" noteikumiem

tautaruna.lv 18.janvāris, 7:00
 
Latvijas Republikas prokuratūras (Prokuratūra) amatpersonas un darbinieki vairākus gadus neatļautā viedā novieto automašīnas pie darba vietas Rīgas sirdī, vēsta "Bez Tabu".

Jau pirms trim gadiem stāstīts par automašīnu novietošanu neatļautā veidā - otrajā rindā - pie Prokuratūras ēkas Aspazijas bulvāri 7, Rīgas centrā. Izvietotā ceļa zīme norāda, ka stāvlaukums pie šīs ēkas paredzēts prokuratūras darbiniekiem, un automašīnas novietojamas perpendikulāri pie ietves. Tolaik prokuratūras darbinieki savus spēkratus tur novietoja arī otrajā rindā, aiz tiem, kuri transportlīdzekļus novietojuši pareizi, kas nav atļauts. Togad iedzīvotāji uzskatīja, ka policija žēlo Prokuratūras darbiniekus, sodus piemērojot ne pārāk naski.

2024. gada sākumā raidījums saņēma vēsti, ka nekas gadu gaitā nav mainījies: pie Prokuratūras aizvien valdot alternatīvie ceļu satiksmes noteikumi.

Kad pirms trim gadiem sabiedrība pakratīja pirkstu pārkāpēju virzienā, Prokuratūras darbiniekiem pašvaldība atvēlēja vēl vienu bezmaksas stāvlaukumu teju 20 automašīnām turpat aiz stūra. Šajā stāvlaukumā un laukumā pie Prokuratūras parādes durvīm darbiniekiem ir privilēģija novietot automašīnas arī pēc darba laika un brīvdienās, lai gan, domājams, tad šīs vietas labprāt izmantotu arī citi šoferi.

Lai cik ļoti Prokuratūras darbinieki gribētu, Rīgas pašvaldība negrasās apkaimē atņemt vēl vairāk vietu citiem šoferiem un ierādīt tās Prokuratūras darbiniekiem.

Prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Šomina sacīja, ka vadība nosoda kolēģu rīcību, tomēr nevar kontrolēt, kā tiek novietotas automašīnas. “Situācija ir tāda, kāda tā ir. Cīnāmies!” sacīja Šomina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas