Sabiedrība šokā: Sociālā darbiniece publiski ņirgājas par kādu klientu

tautaruna.lv 18.janvāris, 4:30
 
Scanpix
"Pie manis darbiņā bija sieviete, 41 gads, no Krāslavas, ar acīmredzamiem psihiskiem traucējumiem. Žēl, ka nedrīkstēju fotogrāfēt, to vajadzēja redzēt. Lūpu krāsa bija ne tikai uz lūpām, lūpukrāsā bija viss, kas zemāk par degunu - zods, vaigi. Krasotka. Man likās komiski, nekad nebiju tā redzējusi, tikai cirkā bērnībā klauniem," šādi vietnē "X" izpaudusies Rīgas sociālā darbiniece. Viņai, škiet, tas bija varen uzjautrinoši to pavēstīt visiem. Tiesa, sabiedrība izteica asu nosodījumu. Ieraksts tika dzēsts, bet ekrānšāviņi saglabājas mūžam...

"Es gribētu dzīvot Latvijā, kur būtu pilnīgi nepieņemami un nevienam neienāktu prātā pasmieties par cilvēkiem ar garīgiem un/vai funkcionāliem traucējumiem," vietnē raksta Jana.

Cilvēki pieprasīja Rīgas domes rīcību.

Rīgas dome reaģēja šādi: "Labdien! Informāciju jau nodevām Sociālajam dienestam izvērtēšanai."

Nedaudz vēlāk sociālā darbiniece vietnē "X" vēstīja: "Atzīstu, ka esmu pieļāvusi lielu kļūdu savos izteikumos, iepriekšējā postā par kādu sievieti. Atvainojos, mērķis nebija nevienu izsmiet, pazemot. Šodien no X cilvēkiem esmu dabūjusi atpakaļ pietiekami daudz samazgu par savu intelektu, darba spējām, pat draudus. Mācība saņemta."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:03

Jaunākās diskusijas