"Vai pāris mandarīnu dēļ ir vērts riskēt dabūt nazi ribās?"; ko darīt, ja redzi, ka zog?

tautaruna.lv 25.decembris 2023, 9:00
 
pixabay.com
Plaša diskusija izvērtusies pie ieraksta mikroblogošanas vietnē "X" pie ieraksta, kurā stāstīts, ka sieviete aizturējusi veikala zagli, bet vīrieši pat nav palīdzējuši.

Ieraksts "X": " Bērnu Pasaules Rimi darbiniece sieviete (apm 60g) skrēja pakaļ zaglim (uz aci 25). Šis bija salicis pirkumus un nesamaksāja. Sieviete nevarēja īsti noturēt vīrieti, tāpēc es aizbloķēju izeju. Bet līdz tam pagāja laiks, jo man bija pilnas rokas. Es vienīgais nesaprotu - tur apkārt bija daudz vīriešu, noteikti fiziski spēcīgāki par mani - kāpēc kaut viens no tiem nevarēja palīdzēt agrāk? Kas tā par ideoloģiju daudziem skatīties uz līdzīga veida notikumiem kā uz kādu izrādi? Es nelielu sevi un to nekad nedarīšu, es vienkārši nesaprotu kāpēc ļoti daudzi nerīkojas kā būtu jārīkojas."

Komentētājos nav vienprātības, turklāt vairums uzskata, ka nevajadzēja iejaukties: "Vairāk izbrīna darbinieces rīcība. Katram uzņēmumam, protams, savi noteikumi - kādi tie ir Rimi nezinu. Bet ja darbinieki spiesti skraidīt pakaļ zagļiem (kur ir apsardze?), tad tas neko labu par uzņēmumu neliecina. Ja tā ir pašas darbinieces iniciatīva, tad viņa ir muļķe, piedodiet."

"Ja zagtu jūsu somiņu, tad varētu prasīt, kur ir tie vīrieši. Bet Rimi mandarīnu dēļ cīnīties ar 25 gadīgu vīrieti? Paldies, bet es adrenalīnu citur dabūšu. Pārdevējas rīcība - cits stāsts. Vīrietim nav jaiesaistās mazos konfliktos, jo tiesa strīdīgos gadījumos būs pret mums."

"Kad es pirms kādiem 3 gadiem strādāju veikalā, man paši apsargi teica lai es pat netaisos nevienu aizturēt un vienkārši izmantoju trauksmes pogu. Tie darbinieki, kuri dara pāri saviem pienākumiem, paši sevi kapā novedīs. Nozagts sviests nav tā vērts riskēt."

"Ja godīgi, šādi gadījumi mani īpaši neuztrauc un nez vai pats atjēgtos mesties priekšā zaglim. Ja kādu cilvēku būtu apzadzis - jā. Ja lielveikalu apzadzis - laikam sagaidītu, ka drīz taču apsargam jāpieskrien. Taču tracina, cik bieži cilvēki paiet gaŗām kādam, kas guļ uz ielas."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas