Lasot dainas kopā ar dēlu, mammai nākas sarkt un bālēt

tautaruna.lv 25.decembris 2023, 10:16
 
MN
Zināms, ka senie latvieši nemaz nav bijuši tik rātna un pieklājīga tauta, kā mums gribētos domāt, jo Kr.Barona sakrāto tautasdziesmu skapī ir arī nerātnās latvju dainas, kas drukātā veidā reti pieejamas. Toties digitālajā versijā pat mazi bērni var iepazīties ar visneķītrākajiem tekstiem.

Pavisam neveikls brīdis kopā ar desmitgadīgu bērnu sanācis kādai "X" lietotājai: "Dēls (10g) atnācis no skolas ekskursijas LNB un lepni stāsta par http://dainuskapis.lv. Ierosinu pārbaudīt, un jaunskungs izvēlas meklētājvārdu “zaķis”. Pirmā tautasdziesma rezultātos “Zaķis pi.a vāverīti, Sausas egles galiņā”.."

Komentētāji gan iesmej, gan izsaka sašutumu par iespēju maziem bērniem lasīt neķītrās dainas: "Stilīgi, ka šāda tautasdziesma ir brīvi atrodama, ja reiz uzskatām to par mūsu mutvārdu kultūras vērtīgāko daļu un vispār turam evaņģēlija līmenī. Starp citu Vecajā Derībā katram pieejams ir stāsts par Onanu. Kam uzlikt vecuma ierobežojumu vispirms? Dainām vai Bībelei?"

"Pietiktu, ja nerātno dainu rezultāti nebūtu pirmajā rezultātu lapā. Vai būtu īpaši jāieķeksē “iekļaut nerātnās dainas”"

Komentē "Latviešu folklora krātuve": "Lūgums atvainot neveiklo brīdi. dainuskapis.lv, viens no senākajiem latviešu kultūras digitālajiem resursiem, pašlaik ir pārbūves procesā, nākotnē tam ir paredzēti dažādi satura filtri."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas