Aizkrauklē Halovīns noslēdzās ar publisku aicinājumu rakstīt kolektīvu iesniegumu policijā

tautaruna.lv 1.novembris 2023, 15:00
 
Pixabay
Halovīna vakarā galvenokārt bērni pārģērbjas par dažādiem mošķiem un staigā pa mājām, prasot saldumus.

Tā ir amerikāņu tradīcija un ienākusi arī Latvijā. Taču šiem svētkiem ir vismaz viena blakne, proti, tiek veicināts vandalisma pieaugums, jo izjokošana bieži pārvēršas par vienkāršu demolēšanu vai jēlu olu sviešanu pa ēkām. Par to vakar pārliecinājās arī Kristīne: "Vai šogad vēl kādam Aizkrauklē Halovīni logus izrotājuši ar olām? Ja esam vairāki cietušie, aicinu kopā iet uz policiju rakstīt iesniegumu. Tas nav pieņemami."

Edīte: Man paldies Dievam nevienu gadu tā nav gadījies, visi bērni, ļoti zolidi.. Un arī savam puikam mācu iet tikai tur, kur ir kāda zīme, ka tur bērnus gaida..

Estere: Pat ja neatver, kad klauvē, nevienam nav tiesības bojāt svešu mantu/īpašumu.

Laila: Nemāk Latvijā šos svētkus svinēt nemaz. Mēs vakar arī pat pieklauvējām pie durvīm, kuras nebija rotātas. Ja never vaļā, ejam tālāk. Bija mājas, kurās pacienāja, pat ja nav dekorāciju. Bija tādas mājas, kuras ir izdekorētas, bet vaļā nevēra kaut arī gaisma deg. Bet tas nenozīmē, ka uzreiz var apgānīt cita īpašumu. Mums pat nāca 14-16 gadīgi bērni un nevienam nebija nekādu sliktu nodomu, visi uz pozitīvas nots un priecīgi. Vecākiem ir jāiemāca bērniem, kā iet halovīnā, ka prieks slēpjas tajā, kā tu pamazām piepildi pilnu savu tašiņu ar končiņām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:45

Jaunākās diskusijas