"Vidējā ātruma radari rada vēlmi apdzīt"; "X" skaļi diskutē vai vidējā ātruma radari attaisno liktās cerības

tautaruna.lv 3.novembris 2023, 4:30
 
Vladislavs Proškins/f64
Vairākos autoceļu posmos Latvijā darbojas vidējā ātruma radari. Acīmredzot ne visi saprot kā tie strādā, tāpēc ir pārāk piesardzīgi un visu vairākus kilometrus garo posmu brauc lēnāk par atļauto ātrumu, kas ne tikai tracina citus braucējus, bet būtībā rada paaugstinātus satiksmes drošības riskus.

Mikroblogošanas vietnē "X" diskutē par lēnajiem braucējiem: "Piektdien braucu un lamājos"

Gan komentētāji, gan ieraksta autore uzskata, ka pārāk lēna braukšana pa labu un taisnu šoseju rada riskus satiksmes drošībai. Nepārprotami, ka akmens tiek mests vidējā ātruma radaru idejas autoru dārziņā: "Ha,ha,ha. Satiksmes traucēšana. Blakus vajag ieviest gabalradaru, kurš reģistrē pārāk lēnu braukšanu.Tā viņi varētu noreketēt lielāku cilvēku daļu. Galvenais visu šo farsu vajag uzstādīt uz taisniem un gariem ceļa posmiem, kur ir"ārkārtīgi bīstami". Garīgie kropļi atradīs vircu bedri."

"Tieši to pašu domāju, taisns, normāls ceļš, kur vienīgā bīstamība bija, ja kāds velkās un ir jāapdzen. Sviests!"

"Satiksmes koriģētāji nebija ņēmuši vērā cilvēku psiholoģiju. Jau pie parastajiem radariem daudzi velkas uz 30, ja atļauts 50. Garš posms viņiem izraisa tādu pašu reakciju, bet citiem rada nevajadzīgu stresu un vēlēšanos apdzīt. Tas savukārt padara satiksmi bīstamāku, ne drošāku."

"Piektdien braucu un lamājos. Labi, neesmu super braucējs un skrējējs, bet nu uz 90 km/h būtu jāspēj braukt, nevis stabili 80 km/h un zemāk."

"Man tur vakar visi vilkās uz 50 km/h. Apdzīt nevar, jo intensīvi nāk pretī mašīnas. Kas traucē braukt? Radars? Vai lietus? Mīļie cilvēki, ja rausties braukt uz 90 km/h tad varbūt autosatiksme nav tev?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas