Jaunietis "TikTok" tiešraidē sola izdarīt pašnāvību; policija nereaģē

tautaruna.lv 3.novembris 2023, 17:31
 
dpa/picture-alliance/Scanpix/LETA
Sieviete ir šokā par redzēto lietotnē “TikTok”. Viņa uzslēgusi tiešraižu sadaļu, kur kāds lietotājs solījis uztaisīt pašnāvību, vēsta "Bez Tabu".

Santa (vārds mainīts) novērojusi, ka kāds lietotājs lietotnē “TikTok” tiešraidē ar nazi rokās solījis uztaisīt pašnāvību, ja izdosies savākt 150 skatītājus. Santa bijusi šokā, ka pārējie lietotāji nereaģējuši, bet gan nievājoši izteikušies, ka iepriekšējās tiešraidēs solītā pašnāvība neesot izdarīta.

"Ar to nazi viņš sāka bakstīt sev vēderu, bet tas ir zemu, tur, protams, var redzēt, ka viņš stiprā dūrienā sev dur vēderā. Bet asinis neredzēja. Vienkārši es zvanu policijai, jo es zinu, ka viņiem ir tās seju atpazīšanas programmas, ka to personu var identificēt. Kaut vai uz ārzemēm, piemēram, Angliju, lai pie viņa aizbrauc, nezinu, ko dara šādos gadījumos."

Sieviete par redzētos tiešraidē informējusi kārtībsargus, taču viņu pārsteidzis, ka policija nereaģējusi uz ziņojumu. Tiešraide beigusies bez letālām sekām, tomēr Santa ir izbrīnīta, ka kārtībsargi nesteigušies vīrieti glābt. Santa esot redzējusi, ka arī citi lietotāji tiešraidēs stāstot, ka darīšot galu.

"Situācijās, kad persona sociālajā tīklā ir reģistrējusies ar citu vārdu, jāņem vērā, ka tās atrašanās vietas noskaidrošana, visticamāk, nebūs ātrs process. Parasti līdzīgās situācijās policijas dežūrdaļa piesaista kriminālpoliciju, tostarp var tikt piesaistīta Kibernoziegumu apkarošanas pārvalde un pārrunu vedējs. Vienlaikus vēršam uzmanību, ka interneta vide ir ārkārtīgi plaša, tajā ir ļoti daudz viltus satura, un mākslīgi radīta satura reitingu celšanai. Un ne viss, kas nonāk internetā, ir filmēts Latvijā, tāpēc iedzīvotājiem jācenšas izvērtēt saturs, " komentē Valsts policija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:49

Jaunākās diskusijas