Brīdina par kabatzaglēm Rīgas centrā; pēdējais gadījums šokē

tautaruna.lv 3.novembris 2023, 1:30
 
Ilustratīvs attēls / Dāvis Ūlands/F64
Rīgas centrā, apkaimē starp tirdzniecības centru “Origo” un Centrāltirgu, ilgstoši sirojušas romu tautības sievietes kabatzagles atjautīgā veidā cenšoties apzagt gājējus. Rīdzinieci Zlatu garnadzes izraudzījās par upuri pat divreiz. Pēc tam, kad sieviete zagles pieķēra un centās ierādīt vietu, viena no garnadzēm viņai iesita pa seju, vēsta "Bez Tabu".

Zlata ikdienas gaitās dodas cauri tunelim Gogoļa ielā (zem dzelzceļa pārvada).

"Abas reizes es sajutu, ka ņemas ap somu. Nesen bija pēdējā reize. Gāju ar sešus gadus vecu bērnu. Atkal sajutu, ka kaut kas somā rakņājas. Pagriezos, iedevu sievietei pendeli, lai dabūtu prom no manis. Viņa atkāpās un ar dūri iesita pa seju. No lūpas tecēja asinis, bet konfliktu neturpināju, jo baidījos par bērna drošību un veselību."

Jāpiebilst, ka jau vairākkārt ziņots par garnadžu sirošanu konkrētā tuneļa apkaimē. Salīdzinoši īsā laika nogrieznī tur romu tautības kabatzagles centušās “aptīrīt” iedzīvotājus. Arī citā gadījumā, pieķertas, garnadzes palaida rokas, toreiz - pret zādzības mēģinājuma aculiecinieci, kura centās iemūžināt zagles.

VP apstiprināja, ka konkrētās garnadzes ir zināmas. Savācot pietiekamu pierādījumu bāzi (pēc pastrādātas zādzības), īsi pēc žurnālistu sarunas ar Zlatu personas tika aizturētas.

Tāpat kā teju apzagtā Zlatā, arī VP uzskata, ka konkrētajā tunelī lieti noderētu novērošanas kameras. “Mēs esam par kamerām! Jo vairāk kameru, jo vairāk tas mums atvieglo darbu,” norādīja Ēriks Locs, VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas priekšnieks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas