"Kam tā OCTA vajadzīga?" Autovadītājs Bauskā sūdzas par apdrošinātājiem

tautaruna.lv 17.oktobris 2023, 7:00
 
F64
Bauskas puses iedzīvotājam Marekam īsā laikā divas reizes apskādēta automašīna, kurai nav KASKO polises. Mareks uzskata, ka kompensēt skādi varētu OCTA apdrošinātājs, jo pāridarītājs zināms, tomēr autovadītājs paliek bešā, vēsta "Bez Tabu".

Šā gada augustā diennakts tumšajā laikā uz nomaļa ceļa izskrēja suns, izraisot avāriju ar Mareka “Audi” spēkratu. Dzīvnieks gāja bojā, cieta arī automašīna. Tika izsaukta policija, vēlāk arī atrasts suņa saimnieks, pret kuru par dzīvnieka nepieskatīšanu vērsās Bauskas novada Administratīvā komisija, savukārt cietušā “Audi” īpašnieku Mareku atzina par cietušo.

Apskādētajam “Audi” nebija KASKO polises, bet, tā kā zināms vainīgais, Mareks cerēja saņemt atlīdzību no OCTA apdrošinātāja “Compensa”, bet, sazinoties ar uzņēmumu, saprata, ka uz atlīdzību var necerēt.

"Zvanīju apdrošinātājiem. Teica, ka neko nevar palīdzēt. No suņa neko nevar paņemt, tā teica. Esot vajadzīgs otrs transportlīdzeklis. Teica - ja nav KASKO, nekā nevar palīdzēt. Par ko tad es maksāju naudu? Kam tā OCTA vajadzīga? Lai tikai parādītos uz ceļa? Ja kas notiek, nekā nepalīdz!"

No Mareka kabatas par 1500 eiro saremontēto automašīnu atkal uzmeklēja nelaime - neilgi pēc avārijas cits spēkrats uz grants ceļa “iesvieda” Mareka “Audi” spēkratā akmeni. Uzskatot, ka vainīgs varētu būt ceļu uzturētājs, spēkrata īpašnieks atkārtoti vērsās pie apdrošinātāja, bet atkal saņēma kurvīti.

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) un jurists Ivars Kazāks raidījumu informēja, ka pēc šādiem ceļu satiksmes negadījumiem talkā būsu nākusi KASKO polise.

"Jūsu aprakstītās situācijas nebūs OCTA gadījumi, līdz ar to līdzēt var tikai KASKO apdrošināšana, ja apdrošināšanas segumā tiek iekļauti šie riski."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas