Pamatīgi vīlušies! Latviešu "bēgļu" ģimenei atsaka patvērumu Baltkrievijā

tautaruna.lv 5.septembris 2023, 10:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Latviešu ģimene, cerot uz jaunu dzīvi Baltkrievijā, bija vīlusies - tiesa nolēma, ka Latvijā viņiem nekas nedraud un liedza patvērumu.

38 gadus vecais Kārlis Ozoliņš no Raganas pirms vairāk nekā gada ar sievu un bērniem pārcēlās uz dzīvi Baltkrievijā un pat iegādājās māju Vernendvinskas rajona Rosicas ciemā.

Viņam Latvijā bija savs celtniecības uzņēmums, bet Ozoliņš nolēma, ka Baltkrievijā viņam būs labāka dzīve. "Latvietis savu izvēli - neparastu baltkrieviem, kuri cenšas pārcelties uz pilsētām - skaidro ar to, ka mūsu valstī situācija ir pavisam cita: "Eiropa, tāpat kā Latvija, principā sabruks, kā es to redzu," viņu citē prokremliskais kanāls "Sputnik Belarus".

"Protams, neviens viņu personīgi nevajāja, taču spiediens ir uz visu tautu," turpina Sputnik. Pēc Ozoliņa teiktā, Latvijā valda "pretkrieviskā propaganda" un viņš negribēja gaidīt, kad sieva šī iemesla dēļ iedzīvosies nepatikšanās.

"Cik ir bijuši gadījumi, kad sievietes un bērni tika sisti tikai tāpēc, ka viņi runā krieviski," Ozoliņš nekautrējas melot. Viņš arī iestājās pret Covid vakcīnām, kas viņam radīja problēmas darbā un biznesā Latvijā.

Minskas Centrālā rajona tiesa gan atzina, ka ģimenei Latvijā nedraud vajāšana.

"Saskaņā ar pieejamo informāciju 2021.gadā Latvija bija valsts ar stabilu demokrātiju, ar labi attīstītu un uzticamu vēlēšanu sistēmu, aktīvu pilsonisko sabiedrību, neatkarīgiem medijiem un labi funkcionējošām pašvaldību struktūrām," teikts tiesas spriedumā. Interesanti, ka tādus slavinošus vārdus no Baltkrievijas oficiālajām iestādēm parasti nevar dzirdēt.

Tāpat atzīts, ka Latvijā nav etnisku konfliktu, un ģimenei, atgriežoties Latvijā, nav pamata baidīties no "nāvessoda, spīdzināšanas un cita veida necilvēcīgas vai pazemojošas izturēšanās vai soda, kā arī dzīvības apdraudējuma".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas