Iļģuciemā iedzīvotāji pārliecināti, ka atraduši militāro munīciju; cilvēkus evakuē

tautaruna.lv 5.septembris 2023, 7:00
 
F64
Iļģuciemā pie daudzdzīvokļu mājas tika atrasts aizdomīgs priekšmets, kas vietējiem ļoti atgādināja kara laika munīciju. Brīdi vilcinoties, sociālās mājas iedzīvotāji izlēma informēt likumsargus par bīstamo objektu, vēsta "Degpunktā".

Stūres ielas iedzīvotājs Edvīns stāsta, ka aizgājis uz veikalu un atgriežoties netika atpakaļ mājās.

Izrādās, netālu no sociālā nama ieejas, pie atkritumu konteinera metājās aizdomīgs priekšmets. Daudziem tas atgādinājis militāro munīciju.

“Tur stāvēja tāda metāliska bundža. Es to redzēju. Kad to fallisko priekšmetu nesa, tas izskatījās diezgan liels. Labāk runā, kā ir! Nopietni, tas bija milzīgs. Izskatījās pēc armatūras,” cits caur citu stāsta aculiecinieki.

Trešā stāva iedzīvotāja atminas, ka agri no rīta, apkaimes iedzīvotājiem nepazīstams vīrietis bija atbraucis ar “Mercedes” automašīnu un, visticamāk, atbrīvojies no sev nevēlamās kravas. Iespējams, ja artilērija atrastos viņa īpašumā kaut dienu ilgāk, tas būtu svešniekam sagādājis nepatikšanas.

“Es redzēju melnu automašīnu, kurā sēž jauns vīrietis. Es neredzēju, ka viņš izņēma, bet viņš bija iznācis it kā izmest atkritumus. Pēc tam mājas sētniece pamanīja, ka ir atstāta bumba. Izskatījās kā bumba. Bet ar kādu mērķi - nezinu, gribēja uzspridzināt šīs kopmītnes, tā arī nesapratām. Kaut kāds murgs. Varbūt tā ir kāda rīcība no Krievijas puses. Ļoti biedējoši.”

Policisti nekavējoties zvanīja Nacionālo bruņoto spēku sapieriem, kuri ieradās novērtēt situāciju. Priekšmets izrādījās nekaitīgs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas