"Sabiedrība, šķiet, pūst savā sulā! Iedomājaties - mācītājs!"; tviterkašķis par mācītājiem un skolēniem

tautaruna.lv 5.septembris 2023, 15:15
 
pixabay.com
Ir saprotams, ka vienā ģimenē reliģija ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, savukārt citā pat mācītāja klātbūtne un tēvareize šķiet kā likumpārkāpums.

Kārtīgs kašķis sociālajā vietnē "X" sacēlās pēc kāda vecāka ieraksta: "1. Septembrī, Viesītes vidussskolā uzrunu teica un tēvareizi skaitīja mācītājs. Man tas nedaudz kaitināja, bet tagad šķiet, ka tas varētu būt arī likumpārkāpums? Kā jums šķiet?"

Vienai komentētāju daļai ieraksts patīk un viņii atbalsta domu, ka mācītājam un tēvareizei nav vietas skolā, savukārt citiem komentētājiem šķiet, ka mācītājs un lūgšana ir dzīves pamatu pamats.

Publicējam spilgtākos komentārus:

"Ļoti daudzās Latvijas skolās tradicionāli uzrunu saka mācītājs. Tomēr uz kristīgām vērtībām balstās mūsdienu ES un tās ir pamatā demokrātijai."

"Likumpārkāpums varētu būt, ja skolas programmu noteiktu nevis IZM, bet mācītājs. Vai ja bērniem katram liktu lūgt. Citādi likumpārkāpums būtu arī bērniem rādīt bluķa vilkšanu Ziemsvētkos (ir gan kristieši, kam tas nepatīk). Bet, ja vecākiem nepatīk, var direktoram/ei pateikt."

"Ir likumpārkāpums. Sūdzies IKVD un IZM. Bērnus nedrīkst iesaistīt reliģiskās darbības bez vecāku iepriekšējas piekrišanas."

"Kas tagad notiek? Cilvēki galīgi sviestā sagājuši? Iedomājaties - mācītājs! Bērniem tak pielips kas lipīgs! Sabiedrība, šķiet, pūst savā sulā. Iedomība kāpj pāri malām, vērtību nav, ir tikai es, es un vēlreiz es! Bērnus būtu skolojoši, nevis visur kašķi meklējuši. Nožēlojami."

"Tas bija skaisti... citās skolās Latvijā uzrunas teica krievu valodā bijušie KGB aģenti...Priecājieties, ka pie jums bija mācītājs. Tēvreizi jāzina katram!"

"Šis jau man izklausās pēc notikuma manā darba vietā, kad dziesmai “Guli, guli, mazais šmuli” lika izņemt vārdu “Dievs”, jo tas var aizskart kāda vecāka jūtas. Tālāk jau vairs nav kur. Nav nekā slikta arī kopīgā Tēvreizes skaitīšanā"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas