NMPD pārstāvis komentā situāciju, kad, iespējams, darbinieka neprofesionalitātes dēļ mirst jauna sieviete

tautaruna.lv 22.marts 2023, 14:15
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Šīs nedēļas sākumā vairāki Latvijas mediji publicēja rakstu par 31 gadus vecu sievieti Latvijā, kura pēc nāves, kļūstot par orgānu donori, izglāba piecu cilvēku dzīvību. Dienā, kad sieviete guva liktenīgo galvas traumu, pirmā ātrās palīdzības brigāde pēc ierašanās izsaukuma vietā sievieti nenogādāja slimnīcā. Tas notika vien vairākas stundas pēc notikušā, kad atkārtoti izsaukta ātrā palīdzība. Vairākus mēnešus pēc notikušā situāciju un NMPD pirmās brigādes darbinieka rīcību komentējis NMPD brigāžu atbalsta centra "Krasts" vadītājs Rafaels Ciekurs.

Kā TV24 raidījumā "Uz līnijas" norāda NMPD pārstāvis, tad uz izsaukumu toreiz ieradis viņa tiešās pakļautības darbinieks. "Es pats šo darbinieku ar savu lēmumu un rīkojumu nekavējoties, kā tika saņemta informācija, atbrīvoju no tiešo pienākumu izpildes uz pārbaudes laiku, un pēc tam mēs viņu atbrīvojām no darba."

R.Ciekurs izteicis arī līdzjūtību par notikušo. "Man ir ļoti, ļoti žēl, ka tā ir izveidojies, kā lai pasaka. 3500 darbinieku NMPD dienestā un katrā ģimenē ir, protams, savas melnās avis. Tā nav sistēma, to gadījumu, kad konstatējām, rīkojāmies 24 stundu laikā. Tika ieslēgti visi mehānismi, darbinieks tika atbrīvots un pie pacientiem vairs nedevās. Par to, kāds būs speciālista turpmākais liktenis lems tiesa. Ir arī ārstniecības kriminālatbildība. Par gala rezultātu lems Veselības inspekcija," stāsta R.Ciekurs.

"Ne viss arī NMPD var būt ideāli un skaisti. Var tikt pieļautas kļūdas, bet mūsu vadītāju uzdevums ir sekot līdzi medicīniskajai kvalitātei. Ar visdziļāko nožēlo es vēlos izteikt līdzjūtību visai ģimenei un iesaistītajiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:55

Jaunākās diskusijas