"Facebook" uzspridzina ieraksts: par daudz ir cilvēku vai dzīvnieku?

tautaruna.lv 11.februāris 2023, 20:40
 
Kaspars Krafts/f64
Ringolds Arnitis dalījies ar ierakstu par viņa mežā dzīvnieku nodarītajiem postījumiem. Starp komentētājiem un ieraksta autoru izceļas nopietna diskusija - par daudz ir cilvēku vai dzīvnieku?
Ringolds Arnitis raksta: "Postaža mežā..zvēri visu darbu izpostījuši...pavasarī sastādītiām eglītèm galotnītes nokostas un izspļautas, izkoptām.apsēm miza nodīràta, eglēm- miza noplēsta..briesmīga sajūta. Zvēru.blīvums pieaudzis NENORMĀLI..Lūk, zaļà kursa sekas- zvēri mūs drīz pašus apēdīs, kamèr mēs stulbas akcijas rīkosim un klanīsimies..."
Liela daļa komentētāju uzskata, ka viss ir tā kā jābūt. Ritvars: "Neesat aizdomājušies, ka tomēr jūs mežā esat ciemos pie zvēriem nevis viņi pie jums ? Tātad, kautko esat darījis nepareizi , ja jau meža saimnieki pret jums tā izturas ?!"
Nauris: "Ringolds Arnitis, cilvēki zemi izpostījuši un piesārņojoši kā neviens tad ja tev dzīvnieki par daudz - tad ko teiksi par cilvēkiem... Tad rezultātā ja kādu taisies likvidēt - SĀC AR SEVI!"
Sarmīte: "Varbūt postaža ir tāpēc, ka cilvēki paši ir postītāji un iznīcinājuši meža dzīvnieku (ne jau zvēru) mājas? Katru gadu hektāriem tiek izzāģēti meži. Kur tad visi lielie lai paliek, kas tur dzīvoja, un ko lai ēd? Tad nu mielojas jaunaudzēs. Dots devējam atdodas. Daudz kur laukos meža dzīvnieki nekad nenāca dārzus postīt. Apkārt izzāģēja mežus, tagad nāk. Un tās rindās sastādītās jaunaudzes vairs ne tuvu nav mežs. Viena veida koku stādījums, kurā izpļauj un neļauj augt nekam citam, kā tik tam, kas iestādīts."
Daļa komentētāju izprot autora sāpi. Arnis: "Ak, Dievs, kāda tumsonība un ļaunums no pilsētdīvānurīgāpiensnopudelēm expertiem!
Noraujiet kanalizācijā savu smagumu, lai tas aizpeld uz tīro Daugavu māmuļu.
Neapskaužu Tevi!
Tāds darbs ieguldīts!
Nekas, mazbērni teiks paldies par varenām priedēm, kuras noteikti būs!
Neņem galvā šos “labvēļus”!"
Raitis: "Nelasīju visus komentārus varbūt kāds jau ir ieteicis, bet kā vecs mednieks es Tavā vietā meklētu rokā vietējos medniekus, un vienotos par darbībām situācijas uzlabošanai. Tādā augstumā kā bildē bojājums nav no stirnas. Paskaties vai tuvumā nav barotava. Kurā vietā tas ir?"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas