"Twitter" cepiens: "Vai visiem, kuri nevar iemācīties latviešu valodu, atņems autovadītāja tiesības?"

tautaruna.lv 11.februāris 2023, 16:20
 
pixabay.com
Jau ziņots, ka nepilsoņiem, kai arī turpmāk varētu uztrēties Latvijā, ir jānokārto pārbaudes darbs latviešu valodā. Izņēmums ir tie cilvēki, kuriem kvalificēts psihiatrs izsniedz izziņu, ka cilvēkam ir noteikta diagnoze, kas atļauj eksāmenu nekārtot.

Ziņu aģentūra LETA ziņoja, ka janvārī, lai saņemtu atzinumu par psihisko diagnozi, kuras dēļ personu var atbrīvot no valsts valodas prasmes pārbaudes, esamību vai neesamību bija ieradušās 37 personas. Visām šīm personām atzinumi bija nepieciešami uzturēšanās atļaujām. Psihiatriskās diagnozes ir apstiprinātas 22 atzinumos.

Zināms, ka februārī plānots pieņemt 60 potenciālos psihiatriskā atzinuma saņemšanas gribētāji.

"Twitter" Maiga raksta: "Cik šis ir dailīgi! (sarkasms) Ceru, ka visiem 22, kuriem ir, tiks anulētas vadītāju apliecības, jo, psihiski slims, neadekvāts cilvēks nedrīkst vadīt jebkādu TL. Vispār, vai jebkur visā pasaulē šāda komisija atbrīvo no valsts valodas zināšanām vai mēs izceļamies kārtējo reizi?" "Nebūsim naivi, tie ir tikai pirmie. Februārī jau pieteikušās 60 personas. Mēģinam izrēķināt, cik šogad vēl ir atlicis mēnešu...utt." "Tas ir tikai janvāra rezultāts. Kā jau teicu, norādīts, ka februārī pieraksts pilns un visas 60 vietas sen jau ir aizņemtas. Tad būs marts, aprīlis... 2024.g., 2025.....utt. Ka tikai nesanāk tā, ka visi Krievijas, demences un plānprāta pārņemtie, pilsoņi visi pēkšņi nedzīvo LV.."

Inetai ir jautājums: "Interesanti, kā tas notiks dzīvē? Izziņu nēsās līdzi gan uz veikalu, gan pie ārsta, gan uz ceļa? Tā izziņa būs laminēta? Vai tiem cilvēkiem kā psihiski slimiem nevajag pavadoni ikdienā? Vai viņi nav bīstami?"

bubinators: "Tos tak vajag stacionēt"

alexandr: "Mums cilvēkiem ar šizofrēniju ir tiesības vadīt automašīnu. Ja viņi regulāri lieto izrakstītās zāles."

Mrs_D_G: "Mani interesē, kurš tieši ir šīs ģeniālās idejas autors, ka ar psihiatra atbrīvojumu drīkst nezināt valodu? Un tikai latviešu valodu vai jebkuru valodu kā tādu? Tie 22 cilvēki visu rāda uz pirkstiem un saka uga uga?!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:13

Jaunākās diskusijas