"Rīgas satiksme" uzliek sodu par "pārāk nesen aktivizētu" biļeti

tautaruna.lv 28.janvāris 2023, 20:30
 
Vladislavs Proškins/f64
Jaunā "Rīgas satiksmes" biļešu iegādes un reģistrācijas sistēma radījusi "galvassāpes" ne vienam vien. Šoreiz pie soda tikusi sieviete, kura tikko iekāpusi un rēgistrējusi biļeti, bet kontrole to atzīst par "pārāk nesen reģistrētu."

Par pārsēšanos no sabiedriskā transporta uz privāto automašīnu sākusi domāt sieviete, kura sabiedriskajā transportā piedzīvojusi pazemojošu situāciju.

"Vienmēr esmu bijusi pret auto savā dzīvē. Šodienas saskarsme ar "Rīgas satiksmi" bija pirmais stimuls manā dzīvē nolikt autovadītāja tiesības. Es nopirku biļeti "Mobilly", aktivizēju, parādīju kontrolei - Jūs pārāk nesen aktivizējāt, sods 15€. Ir kaut kur atruna par šādu likumu? Bomži."

Situāciju komentējusi arī "Rīgas satiksme": "Biļete jāreģistrē uzreiz pēc iekāpšanas. Taču esam manījuši pasažierus, kuri lietotnē ievada identifikācijas numuru, taču nenospiež "reģistrēt" un cenšas to izdarīt pēdējā brīdī. Taču tad jau ir par vēlu, jo datu apmaiņa vēl nav notikusi un kontrolierim biļete nerādās aktīva!" "Mēs labprāt pārbaudītu šo gadījumu. DM lūdzu atsūtiet mums precīzāku informāciju par kontroles brīdi, kā arī biļetes pirkumu un aktivizāciju lietotnē."

Komentētājiem ir ko teikt: "Ļoti saprotu. Esmu bijusi aizstāvja lomā. Manā klātbūtnē cilvēks iekāpj, uzreiz nopērk biļeti un uzreiz aktivizē, nākamā pieturā kontrole, kas grasās uzlikt sodu par pārāk nesen reģistrētu braucienu. Tādu dusmu uzsita! Taisnība uzvarēja." "Es noskenēju biļeti un tieši nākamajā pieturā burtiski minūti pēc tam iekāpa kontrole, teica, ka jāmaksā sods. Bet nu ziniet, es biju tikpat bezkaunīga, cik jūsu darbinieki - atteicos maksāt. Šis nav normāli."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas